Electric car

USA och Kanada samarbetar om laddningskorridor för elbilar

USA och Kanada har tillkännagivit planer på en gemensam laddningskorridor för elbilar som förbinder de två länderna.

Döpt till Binational EV Corridor, syftar projektet till att placera EV-snabbladdare ungefär var 50 mil mellan Kalamazoo, Michigan och Quebec City, Quebec, Kanada, enligt ett pressmeddelande från US Department of Transportation. Någon tidslinje för bygget gavs inte.

Elektrifiera amerikanska exklusiva laddningskoncept

”USA och Kanada har länge haft ett produktivt partnerskap i transportfrågor och i den andan är vi stolta över att kunna tillkännage den första elbilskorridoren någonsin mellan USA och Kanada”, sa transportminister Pete Buttigieg i ett uttalande.

Den internationella laddningskorridoren kommer att förbinda Kanada – där ett av tio köpta nya fordon redan har nollutsläpp, enligt tjänstemän – med ett planerat amerikanskt nätverk av 500 000 laddningsstater finansierat av 7,5 miljarder dollar avsatta enligt Bipartisan Infrastructure Law, samt 75 000 miles av motorvägar utsedda för alternativa bränslekorridorer och därmed med elbilsladdning. Och det kommer effektivt att koppla ihop det som har varit den nordamerikanska bilindustrins traditionella hjärta.

BrightDrop EV600 produktion

BrightDrop EV600 produktion

Med start i Kalamazoo, en gång hem för taxitillverkaren Checker, kommer rutten att skära genom andra biltillverkningscentra i Michigan innan den korsar in i Ontario – ett annat centrum för biltillverkning som blir allt viktigare i EV-växeln.

Ford, till exempel, kommer sannolikt att montera en treradig elektrisk SUV i Oakville, Ontario. Volkswagen har också valt den kanadensiska provinsen för sin första nordamerikanska PowerCo EV-batterifabrik. Windsor, Ontario, kommer att bli ett nav för elbilsaktivitet för Stellantis – om kanadensiskt stöd kommer igenom. Och General Motors håller redan på att montera sina BrightDrop elektriska skåpbilar och kommersiella lastbilar i Ontario.

Se även  Volvo ger en glimt av EX90 elektriska SUV:s design

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button