Nyheter

USA-bunden Toyota Land Cruiser retade

Toyota släppte på torsdagen ett par teaserbilder som visar en ny Land Cruiser på väg till amerikanska utställningslokaler, troligen som en 2024-modell.

Det kommer bara veckor efter att Toyota släppte en video som visar vintage Land Cruiser-märken och taglinen ”Legenden återvänder.”

De nya teaserbilderna visar en silhuett av den USA-bundna Land Cruiser, och ett foto kontrasterar den med en original FJ40 Land Cruiser från sex decennier sedan.

Land Cruiser-namnskylten böjde sig ur USA efter 2021 medan resten av världen fick en omdesignad 300-serie generation för 2022. 300-serien Land Cruiser är tvillingen till den senaste Lexus LX som nådde USA för 2022, men den är inte Land Cruiser som kommer att nå amerikanska utställningslokaler.

Toyota Land Cruiser teaser

Istället kommer Land Cruiser på väg till USA att vara en ännu mer robust SUV relaterad till den omgjorda 2024 Lexus GX. Detta indikeras i de senaste teaserbilderna som visar en ökning av bälteslinjen efter B-stolpen, vilket är ett designdrag som delas med GX men inte 300-seriens Land Cruiser som säljs utomlands. Land Cruiser på väg till USA kommer att marknadsföras utomlands som en omdesignad Land Cruiser Prado.

Det finns rykten om att den USA-bundna Land Cruiser kommer att ha retro-signaler som inte kommer att användas för Land Cruiser Prado som säljs utomlands. Ett exempel är runda strålkastare, inspirerade av designen på FJ40 och liknande vad Toyota gjort med FJ Cruiser från de senaste decennierna.

Understödjande av fordonet kommer att vara Toyotas TNGA-F kaross-på-ram-plattform, som också finns i 300-serien Land Cruiser och dess Lexus LX tvilling, samt Sequoia SUV och de senaste Toyota Tundra och Tacoma pickuper. Den finns också i Lexus GX, där den är utrustad med heltidsfyrhjulsdrift, en 2-växlad växellåda, en Torsen-slip mittdifferential och terrängfokuserade Overtrail- och Overtrail+-lägen. Leta efter en liknande uppställning för den USA-bundna Land Cruiser och dess Land Cruiser Prado tvilling.

Se även  Toyota har en räckvidd på 745 mil, 10 minuters laddning för solid-state-batteri

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button