Luxury car

Ultimat Ferrari lada hitta samlingshuvuden till auktion

En massiv ladugårdsfyndsamling med 20 vintage Ferrari-modeller har grävts fram och är på väg till auktion inom kort. RM Sotheby’s kommer att sälja objektet på sin auktion som sammanfaller med 2023 Monterey Car Week i mitten av augusti.

Denna anmärkningsvärda samling förblev gömd i decennier i Speedway, Indiana, tvärs över gatan från Indianapolis Motor Speedway. Bilarna var bokstavligen inhysta i en lada fram till 2004, då orkanen Charley fick strukturen att delvis kollapsa. Ferrari-stallet flyttades sedan till ett säkert lager i Indianapolis, där bilarna har stått kvar sedan dess.

Höjdpunkter från kollektionen inkluderar en Ferrari 250 GT Coupe Speciale från 1956 – en av fyra med kaross i Pininfarina Superamerica-stil – såld helt ny från fabriken till kung Mohamed V av Marocko, en Ferrari 275 GTB/6C från 1965 som tävlade i 1966 års Targa Florio , och en 1978 Ferrari 512 BB Competizione som tävlade i det årets 24 Hours of Le Mans. Inlagd av den amerikanska Ferrari-importören Luigi Chinetti, klarade den 19 timmar och 232 varv innan den gick i pension.

”De flesta av dessa förlorade Ferraris förblir orörda, och bevarar sin renhet och ursprungliga skick sedan dagen de köptes”, sa RM Sothebys vd Rob Myers i ett uttalande.

Ferrari lada fyndsamling (foto via RM Sotheby's)

Ferrari lada fyndsamling (foto via RM Sotheby’s)

Detta gör också att många exempel visar en generös mängd patina. 1954 Ferrari 500 Mondial Spider Series I är ett skrynkligt skal av en bil, men fortfarande eftertraktad tack vare sin sällsynthet (det är en av bara 20 byggda) och omfattande racinghistoria, inklusive en 4:e i klassen (14:e totalt) på 1954 Mille Miglia och ett framträdande på Targa Florio 1956.

Se även  Se Ben Collins köra en 1985 Porsche 962 Rothmans Group C racer på väg till auktion

Även om den här samlingen var okänd för den breda världen, var den känd för Ferrari-samlare, som förväntas hoppa på tillfället att äga dessa sällsynta bilar. Även den svårt skadade Mondial Spider från 1954 förväntas sälja för mellan 1,2 miljoner och 1,6 miljoner dollar.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button