Nyheter

Uber-sällsynt Porsche Carrera GTZ från Zagato till salu

En Porsche Carrera GTZ, ett av bara sex exempel, inklusive den ursprungliga prototypen, kommer att säljas via en onlineauktion på bilhandelsplattformen Carhuna.

Budgivningen på superbilen V-10 öppnar den 14 juli och försäljningen är planerad att pågå i tio dagar.

Prisuppskattningen är mellan 1,5 miljoner och 1,7 miljoner brittiska pund (cirka 1,9 miljoner och 2,2 miljoner dollar med nuvarande växelkurser).

Bilen är för närvarande i Storbritannien, hos återförsäljaren DK Engineering. Den är baserad på en 2005 Porsche Carrera GT som ursprungligen levererades till en kund i USA, och den har haft tre tidigare ägare. Som många exotiska har den knappt körts. Listan säger att det bara är 9 350 miles på vägmätaren.

Porsche Carrera GTZ – Fotokredit: Carhuna

Carrera GTZ föddes när en Carrera GT-ägare från Schweiz vände sig till den italienska karossbyggaren Zagato 2013 med en begäran om att få Porsche-superbilens standardbakdäck med dess nätfodrade puckel ersättas av en mer konservativ design i linje med taket.

Det slutade med att Zagato designade om det mesta av kroppen, även om förändringarna är mycket mer subtila än nyare Zagato-skapelser. Enligt karossbyggaren var syftet att skapa en mer flytande bakdel som påminner om dess arbete på Porsche 356.

Ytterligare fem Carrera GT-ägare valde också Zagatos ombyggnad, som enligt noteringen kostade motsvarande en dåvarande Carrera GT. Ägaren som efterfrågade just denna ombyggnad, färdig i en metallic green, valde också att ge interiören Zagato-behandlingen, vilket tydligen ingen av de andra ägarna valde.

Ingen förändring gjordes i drivlinan, vilket innebär att bilens 5,7-liters V-10 fortfarande spottar ut 603 hk. Den skickas till bakhjulen via en 6-växlad manuell växellåda. Kombinationen kommer att starta bilen från 0-60 mph på 3,9 sekunder och till en toppfart runt 205 mph.

Se även  Porsche går om Volkswagen som Europas mest värdefulla biltillverkare

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button