Luxury car

Troliga Chevrolet Corvette ZR1-prototyper upptäckts i Colorado

Chevrolet konstruerar sin nästa heta Corvette-variant, processen tillräckligt långt för att få ut prototyper på vägarna. I maj fångade spionskyttar ett gäng Corvetter i tung camo som cruisar runt Detroit med en eskort inklusive en Corvette Z06 cabriolet, en Corvette E-Ray och en Porsche 911 GT2 RS. Åtminstone en av de kamouflerade bilarna kan mycket väl vara den kommande ZR1, som sägs komma nästa år som ett erbjudande 2025. Nu har YouTube-kanalen Frim Autos fångat ytterligare en grupp Corvettes som testar i Golden, Colorado. Samma skola med bilar fastnade på en annan plats i Colorado några dagar tidigare. E-Ray och 911 GT2 RS gjorde inte resan västerut, men det fanns ytterligare en Z06 bland fältet.

För att sammanfatta, är ZR1 i grunden en dubbelturboversion av den naturligt aspirerade Z06. Istället för en 5,5-liters V8 som ger 670 hästkrafter och 460 pundfots vridmoment, skulle ZR1 göra upp till 850 hästkrafter och upp till 825 pundfots vridmoment. Motorkoden för ZR1 kommer att vara LT7, en upp från LT6 i Z06.

Corvette-bevakare har undrat om ZR1 kommer att behålla Z06:s platta vev eller om Chevy kommer att gå till en tvärplansvev med tillägg av turbo. Ingenjörer som körde prototyperna i Colorado drog sig ut från hotellets parkeringsplats med knappt något gasreglage, så det är omöjligt att upptäcka turbos och mindre vevarrangemanget. Vad vi berättar från den här videon och de tidigare fotografierna är att något intressant händer i frunkområdet. Vinylkamo på en av ZR1s på bilderna kunde inte dölja Y-formade linjer nedan, medan en annan prototyp bar en upphöjd platt panel över frunken. De tre prototyperna i Colorado fick den upphöjda panelen, men den är fäst på de intilliggande camopanelerna på olika sätt.

Se även  Genesis lägger till Colorado till stater som är berättigade till försäljning av elbilar

En tankeskola tror att vad som än händer längst fram kan ha att göra med aktiva aero-enheter. En annan tankeskola misstänker att ZR1 kan få en elmotor framför som E-Ray och vara fyrhjulsdriven. De icke-troende tror att Chevy undanhåller aktiv aero för hybrid AWD Zora-flaggskeppet, och att E-Ray och Zora kommer att vara de två AWD-korvetterna i sortimentet.

Båda spionobservationerna har visat att den påstådda ZR1 har på sig kofångarens främre splitter och stegad bakvinge från Z07-paketet som är tillgängligt för Z06. ZR1 kommer att finnas tillgänglig utan dessa, två av Colorado-bilarna med en tämjare front och en låg spoiler på däckslocket.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button