Nyheter

Toyota solid-state-uppdatering, Tesla-laddningskontakter, Telo-lastbil, hybrid mpg och EV-läge: The Week in Reverse

Att trycka på vilken knapp kan hjälpa dig att få bättre hybrid mpg?

Vilken elbil säljer bättre än Ford F-150?

Det här är vår tillbakablick på veckan i omvänd riktning – här på Biltips Reports – för veckan som slutar fredagen den 16 juni 2023.

Startupen Telo säger att den kan matcha all användbarhet och kapacitet hos en Toyota Tacoma, i en elektrisk pickup i storleken på en Mini Cooper SE, genom att verkligen tillämpa de förpackningsinnovationer som tillåts av skateboarddesigner. Kommer Telo att få ut den här idén på marknaden, med en del av Teslas ursprungliga braintrust bakom sig?

I samordning med sitt årliga aktieägarmöte denna vecka släppte Toyota flera uppdateringar om nyckelteknologier, med fokus på elbilar. I framtida elfordon strävar man efter att använda en serie effektivitetshöjande teknologier, inklusive förminskade e-axlar, nästa generations växelriktare av kiselkarbid och gränsskiktsaerodynamik från raketer. En elektrisk Toyota Crown sedan är också på väg.

Toyota Crown-familjen

Som en del av detta gav Toyota en omfattande, om än något förvirrande, uppdatering av sin batteristrategi för framtida elbilar – inklusive solid state-teknik som möjliggör 10-minutersladdning, såväl som bipolär LFP-teknik, nästa generations NCM-teknik och en fusion av kemi. De kan tillåta framtida EPA-områden långt över 500 miles senare under decenniet.

Efter förra veckans tillkännagivande att GM kommer att installera Tesla charge port (NACS) på sina fordon med början 2025 – efter Fords tillkännagivande förra månaden – hoppar laddnätverk och stationer snabbt ombord för att stödja dem. Även om det ännu inte är klart om CCS-adaptrar ensamma kommer att tillåta stationer med Tesla-kontakter att utnyttja federala medel.

2024 Polestar 2 får ett uppsving till 320 miles av EPA-räckvidden. Men det kanske inte ens är den största nyheten för många shoppare. Noterbart gör den övergången till bakhjulsdrift i enkelmotorform, eller ett bakförspänt AWD-system i dubbelmotorform. Det finns fler standardfunktioner med den nya årsmodellen också.

Hyundai underskrider effektivt Tesla Model 3 med en rabatt på 5 000 USD på Ioniq 6, om du inte räknar med det federala EV-skatteavdraget som Tesla-köpare kan vara berättigade till. Även om det är ont om ett permanent prisfall, visar det att detta utrymme blir mer priskonkurrenskraftigt.

2023 Tesla Model Y - med tillstånd av Tesla, Inc.

2023 Tesla Model Y – med tillstånd av Tesla, Inc.

Bortsett från pickuper i full storlek, toppade Tesla Model Y försäljningslistorna i USA under den tidigare delen av detta år och överträffade en lång lista med andra bästsäljare. Varför är Teslas fortfarande inte en vanlig sajt på amerikanska vägar då? Enkelt uttryckt tar det lång tid för flottan att vända.

Två EV-uppkomlingar med ursprung i USA kommer ut i världen. Lucid och Fisker förbereder sig för att sälja fordon i Kina, båda bekräftade denna vecka. Lucid rapporterade också att leveranser har startat i Saudiarabien, medan Fisker inkluderade planer på att öppna ett ”leveranscenter” i Kina senare i år, med försäljning som startar under första kvartalet 2024.

2023 Ford Maverick

2023 Ford Maverick

Mer än 125 000 Ford Maverick- och Escape-hybrider återkallas – liksom Lincoln Corsair Grand Touring PHEV – för ett problem som inte har något att göra med hybrid- eller batterisystemen. I dessa fordon kan motorbortfall leda till fordonsbränder.

En studie från undersökningsjätten Ipsos har funnit att intresset för elbilar kan avta – delvis på grund av missuppfattningar om ägandekostnader för elbilar, även om de vanliga misstänkta för laddningstid och körräckvidd förblev högt på listan. I vilket fall som helst är det en oroande trend eftersom många biltillverkare äntligen börjar öka sina elbilar i volym. Och enligt resultaten från JD Powers årliga studie av övervägande av elbilar, på fredagen, kommer offentlig laddning – mycket mer än hemladdning – i vägen för användningen av elbilar. Nästan hälften av köparna ser offentlig laddning som ett EV-avtal. Även om det är för tidigt att säga vilka effekterna av de senaste besluten av Ford och GM att hoppa in på Teslas standard, underströk undersökningsjätten att de som överväger en Tesla nämner laddningstillgänglighet som en motiverande faktor.

Ett brittiskt batteriföretag startar om den ursprungliga Tesla Roadster-formeln med 6 minuters laddning och, i praktiken, 1 600 miles per timme återställd, med tillräcklig laddningskraft. Det är påståendet baserat på Nyobolts proprietära niobanodceller, som kan tillåta mindre batteripaket, snabbladdade fullt ut, även om företagets hållbarhetspåståenden ännu inte är bevisade med ett fullskaligt paket.

Kommer bromsljusen att tändas när du lyfter av gaspedalen i ett av din EV:s mer aggressiva lägen för regenerativ bromsning? Det korta svaret, som understryks med en ny titt från Consumer Reports, är bara kanske. Räkna inte med EV-bromsljus om du inte trycker på bromspedalen.

2022 Kia EV6

2022 Kia EV6

Enligt en färsk rapport överväger Toyota motorljud för en kommande elektrisk sportbil – såväl som en manuell växellåda och till och med beteende som efterliknar stopp. Är det nödvändigt att replikera förbränningsupplevelsen för en sportbil, eller är det möjligt att göra en givande som omfattar elektrisk framdrivning?

Och att få mer mpg från ditt hybridfordon – särskilt om det är en Toyota – kan vara så enkelt som att se till att den är i Eco-läge. Men se upp att EV-läget kanske inte betyder vad du tror att det gör, och kanske inte ökar din effektivitet.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button