Nyheter

Toyota retar sig på Crown elektrisk sedan, effektivitetshöjande elbilsteknik

Strax före Toyotas årliga aktieägarmöte i onsdags, där återhämtning av sina strategier för klimatförändringar var allmänt förväntade, släppte företaget en cache med information om elfordonsteknologier och tidslinjer.

Inkluderat i nedladdningen var mer information om batterier och batterikemi än vad den tidigare hade avslöjat – inklusive solid-state-batterier som anländer i en massproduktionsmodell så snart som 2027, kanske ger mer än 500 miles av EPA-räckvidden, baserat på uppblåsta CTLC-uppskattningar .

Toyota e-axel möjliggör förbättrad EV-förpackning

Men åsidosatta batterier, Toyota presenterade flera andra teknikbitar som kommer att bidra till att göra sina elbilar bättre i framtiden – inklusive en förminskad e-axel för elbilar som den säger ”odlades genom utvecklingen av HEVs (hybrider).” Toyota demonstrerade hur e-axelaggregatet, som skulle inkludera motorn, reduktionsväxeln och växelriktaren, kan minska höjden och frontytan på fordonet – vilket underlättar effektiviteten och ökar räckvidden.

Företaget noterade också teknik som det utvecklar med leverantören Denso som innehåller kiselkarbidskivor för 50 % mindre effektförlust – vilket ökar effektiviteten med 10 %.

Toyota EV-koncept för 2026

Toyota EV-koncept för 2026

Och inom aerodynamik lovar företaget att dra fördel av kunskap om gränsskiktskontroll – från raketernas hypersoniska aerodynamiska arbete – för att ”minska aerodynamiskt motstånd utan att begränsas av bilens form.”

Som sagt, nästa generations batteridrivna elfordon som kommer till 2026 och som Toyota har retat ser ut att sikta på maximal vindtunnel-aerodynamik i traditionell mening – med en kammback-profil, låg markfrigång och en taklinje som följer en lång båge. Det verkar vara ett helt separat projekt än den treradiga elektriska SUV:n som kommer att byggas i USA med start 2025.

Med det alla flera år i framtiden, introducerade Toyota en elbil som verkar vara på väg snart: en Toyota Crown EV som biltillverkaren introducerade som en rolig att köra elbil skapade ”för att möta våra kunders olika behov.” Förvänta dig mer om denna modell, inklusive potentiell tillgänglighet i USA, snart.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button