Nyheter

Toyota retar Land Cruisers återkomst till USA

Toyotas amerikanska arm publicerade ett Facebook-inlägg på tisdagen som antyder att Land Cruiser-namnskylten återvänder till dessa stränder.

Inlägget innehöll en video som visar vintage Land Cruiser-märken, förutom det kortfattade meddelandet: ”Trodde du verkligen att vi skulle vara borta länge? Legenden återvänder.”

Land Cruiser-namnskylten vek ut från USA efter 2021 medan resten av världen fick en omdesignad 300-serie generation för 2022. 300-serien Land Cruiser är tvillingen till den senaste Lexus LX som nådde USA för 2022.

Toyotas Facebook-inlägg kommer mindre än en vecka efter att Automotive Biltips rapporterade att Toyota överväger sin nästa Land Cruiser Prado till försäljning i USA, möjligen marknadsförd som en Land Cruiser.

Facebook-inlägg av Toyota USA – juni 2023

Den nuvarande Land Cruiser Prado såldes aldrig i USA, även om den är nära besläktad med den utgående Lexus GX. Lexus har gjort om GX för 2024, och en ny Land Cruiser Prado tvilling till nya GX väntar i kulisserna.

Land Cruisers och Land Cruiser Prados har traditionellt sett varit nära besläktade, även om Toyota har differentierat Prado-versionerna genom att ge dem ett mer seriöst off-road-fokus. Den nuvarande Prado har ytterligare körlägen som är speciellt anpassade för olika terräng, och detta kommer sannolikt att vara fallet med den nya generationen, att döma av de nya Overtrail- och Overtrail+-lägena som finns i 2024 GX. GX är också utrustad med heltidsfyrhjulsdrift, en 2-växlad växellåda och en Torsen limiterad mittdifferential som standard, så den är fortfarande tänkt som en terrängbil.

Nya GX, och därmed också nya Land Cruiser Prado, använder Toyotas TNGA-F kaross-på-ram-plattform, som även finns i 300-seriens Land Cruiser och dess Lexus LX twin, samt Sequoia SUV och senaste Toyota Tundra och Tacoma pickuptruckar.

Se även  Lamborghini Aventadors efterträdare avslöjas sannolikt i patentritningar

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button