Nyheter

Toyota Prius Prime leasing underskrider det för billigare Prius hybrid

Om du väljer att leasa, kan Toyota Prius Prime laddhybrid kosta betydligt mindre att köra än Prius-hybriden – beroende på var du bor och vilka incitament Toyota kanske tar med.

Som partnersajten CarsDirect påpekar har Toyota Prius Prime SE en leasingavgift på bara 435 USD i månaden, med 435 USD som ska betalas vid undertecknandet. Det är för ett 36-månaders hyresavtal som tillåter 12 000 miles årligen.

Baserat på en plats i Los Angeles kostar Prius Prime SE 33 445 USD, inklusive destinationsavgiften på 1 095 USD. En Prius XLE hybrid kostar 31 990 $, inklusive destination. Men med samma $435 ur fickan, kommer det att kosta $509 i månaden att leasa.

2023 Toyota Prius

I en nyligen genomförd granskning av 2023 års Prius, fann Biltips Reports mycket att gilla i dess häpnadsväckande design, fantastiska mpg, prestanda, pris och användbara baksäte. Dess underväldigande framsäten, oregerliga gränssnitt och kabinljud höll listan över för- och nackdelar ganska jämnt staplade. En första körning av 2023 Prius Prime visade att det var en stealth EV som lever upp till några av de miljöbilar som den tidigare Chevrolet Volt har. Prius Prime SE erbjuder 44 miles av helt elektrisk räckvidd plus 51 mpg kombinerat i hybridläge efter att laddningen är slut.

Även om Biltips Reports inte har tillbringat en längre period med Prius Prime som den har Prius hybrid, erbjuder Prime några andra fördelar – som snabbare acceleration än hybriden.

Varför Prius Prime leasingavtal är så bra

Federala fonder hjälper till att göra denna inkongruens i leasingavtalet möjlig, bekräftade Toyota till Biltips Reports.

Se även  2024 Chevy Corvette E-Ray hybrid debuterar 17 januari

”I enlighet med bestämmelserna i Inflation Reduction Act från 2022 kan Toyota Lease Trust, som ett leasingbolag, göra anspråk på skattelättnader för leasing av batteridrivna elfordon (BEV) och plug-in hybridelektriska fordon (PHEVs) till konsumenter”, stod det. ”Vi samarbetar med Toyota, Lexus och vår privata märkeskund för att förmedla fördelarna med dessa skattelättnader till kunderna. Detta gör leasing mer överkomligt och får fler rena fordon på vägen.”

Toyota avslöjar inte på sidor som vänder sig till konsumenter om det tar med kommersiella fordonskrediter (IRS 45W) i leasingavtalet, och det behöver det inte – men det står för en stor skillnad i överkomlighet mellan dessa två modeller. Enligt Toyota tillämpar den krediten som en RCF-reduktion (Rente Charge Factor) för leasing på tillämpliga fordon.

2023 Toyota Prius Prime

2023 Toyota Prius Prime

Under 45W, om en biltillverkare har ett internt eller anslutet finansbolag och kan erbjuda fordonet under leasing, kan den göra anspråk på upp till en kredit på 7 500 USD och skicka den vidare till kunden i form av en lägre leasingbetalning. Till skillnad från som med Clean Vehicle Credit (30D) för köp av elbilar, behöver fordon som hävdas under 45W inte vara tillverkade i USA eller köpas, och de behöver inte uppfylla pristakskraven på 55 000 USD för bilar och 80 000 USD för stadsjeepar, pickuper och skåpbilar.

Senator Manchin försökte fördröja implementeringen av dessa Inflation Reduction Act (IRA) krediter, i syfte att se leasade fordon följa samma stränga amerikanska monterings- och inköpskrav, men han blev i princip utbuad från scenen.

Vissa förespråkare av kryphålet för leasing säger att detta bidrar till att jämna ut villkoren – i huvudsak gör leasade elbilar lika prisvärda som för dem som köper elbilar med en betydande handpenning. Men tänk på att Toyotas förmånliga Prius Prime-leasingpris på detta tillverkade i Japan fordon är för dem med ”utmärkt” kredit och därmed även de som hyr kan möta samma institutionella hinder.

Se även  Hyundai Kona N mot Toyota GR Corolla

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button