Nyheter

Toyota planerar att öka USA:s hybridproduktion med efterfrågan

Toyota planerar att öka USA:s hybridproduktion för att möta vad biltillverkaren säger är en stark efterfrågan på fordonen.

Biltillverkaren tillkännagav nyligen en ny monteringslinje vid sin fabrik i Georgetown, Kentucky, för 2,4-liters turboladdade och 2,5-liters naturligt aspirerade inline-4-motorer som används i hybriddrivlinor för både Toyota och Lexus.

Med en investering på 145 miljoner dollar kommer linjen att kunna producera tre olika motortyper samtidigt, enligt ett pressmeddelande från Toyota, vilket gör Kentucky-fabriken till den enda Toyota-monteringsfabriken i Nordamerika med denna kapacitet. Toyota sa att fabriken levererar motorer till sex av sina sju nordamerikanska fordonsmonteringsfabriker.

2024 Toyota Tacoma Limited

Georgetown-komplexet är också planerat att börja producera vätebränslecellsmoduler senare i år. En rapport tidigare i år sa att Toyota också kan börja tillverka elbilar i Kentucky 2025. För nu är dock hybrider i fokus.

Bland fordonen som använder 2,4-liters turbo-4 finns den omgjorda Toyota Tacoma-hybriden från 2024. Avslöjade denna vecka, den medelstora pickupens så kallade i-Force Max hybridvarianter är de mest kraftfulla, vilket återspeglar Toyotas beslut att positionera hybriddrivlinan som ett alternativ till en större motor, snarare än ett spel med en överlag hög bränsleekonomi.

Toyota blev synonymt med hybrider tack vare Prius, och kundernas intresse för dem har varit fortsatt stort. Ägare av Toyotas hybridmodeller behåller sina fordon under lång tid, på grund av deras bevisade livslängd och tillförlitlighet, fann en rapport från 2020.

Toyotas motorenhet i Georgetown, Kentucky

Toyotas motorenhet i Georgetown, Kentucky

Toyota har också utökat användningen av hybriddrivlinor i hela sitt sortiment. Sienna minivan, Crown sedan och Venza crossover är nu helt hybrid, även om Sienna är den enda av dem som är USA-byggd.

Se även  2025 Toyota Camry spionbilder

Med Toyotas senaste omfattande uppdatering om hur man ser att den amerikanska marknaden förändras mot elektrifiering, såg man fortfarande att 85 % av sin försäljning var av fordon med avgasrör i slutet av decenniet – med 30 % av sortimentet då fortfarande utan någon form av elektrifiering . Så en flexibel motor monteringslinje som den som kommer online i Kentucky är i linje med biltillverkarens prognoser.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button