Nyheter

Toyota Land Cruiser kan återvända till USA som Prado

USA går miste om den senaste generationen av Toyota Land Cruiser i full storlek, som lanserades 2021 och är nära besläktad med den omdesignade Lexus LX som kom för 2022 års modell.

En rapport är nu ute som pekar på att Toyota möjligen fyller tomrummet i Land Cruiser i amerikanska utställningslokaler med en omdesignad version av mellanstora Land Cruiser Prado, som kommer att debutera inom kort.

Den nuvarande Land Cruiser Prado såldes aldrig i USA, även om den är nära besläktad med Lexus GX. En omdesignad GX debuterar senare idag som en 2024 års modell, och en ny Land Cruiser Prado tvilling väntar också i kulisserna.

Med hänvisning till en person som är bekant med saken, rapporterade Automotive Biltips (prenumeration krävs) på onsdagen att Toyota överväger den nya Land Cruiser Prado för försäljning i USA, möjligen märkt som en Land Cruiser.

2018 Toyota Land Cruiser Prado

Land Cruiser Prado kan också fresta de köpare som fortfarande beklagar Toyotas beslut att släppa FJ Cruiser förra decenniet. Stark försäljning av fordon som Ford Bronco och Jeep Wrangler visar att det finns en efterfrågan på robusta stadsjeepar från vanliga märken.

Trots att den är mindre än Land Cruiser, har Land Cruiser Prado traditionellt sett varit lika kapabel i terräng men lättare att köra runt i staden, vilket gör den till det föredragna alternativet på många marknader.

Plattformen avsedd för den nya Land Cruiser Prado (och nya GX) är Toyotas TNGA-F kaross-på-ram-plattform som delas med Land Cruiser och LX-tvillingarna, såväl som Toyotas Tundra pickup och tillhörande Sequoia SUV. Plattformen finns också i den nyligen avslöjade 2024 Toyota Tacoma pickupen, och kommer sannolikt att hamna i en relaterad 4Runner SUV någon gång.

Se även  Honda EV baserad på biltillverkarens egen plattform som kommer till USA 2025

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button