Electric car

Toyota är ”fullständigt engagerad” i att elektrifiera USA:s flotta

Toyota ”har varit eftersläpningen” när det gäller att elektrifiera sin amerikanska lineup, men är nu ”fullständigt engagerade”, sa Vita husets seniorrådgivare John Podesta i en intervju med Reuters som publicerades på tisdagen.

Podesta sa att han träffade höga tjänstemän från biltillverkaren, inklusive chefsforskaren Gill Pratt, som är en av de chefer som till och med vid tiden för Toyotas vd-byte fortsatte att hålla linjen för breddad hybridinstallation som det bättre alternativet.

Toyota Pickup EV

Podesta sa till Reuters att Toyota kan ”hålla fast vid plug-in hybrider ett tag, kanske längre än några av de andra företagen”, innan de tar nästa steg till elbilar. Det skulle vara åtminstone delvis i linje med strategin som tidigare diskuterats av Pratt, som skulle se Toyota odla flera tekniker för att minska utsläppen för tillfället.

Toyota har ännu inte avslöjat någon mer detalj om ökade EV-mål. Biltillverkarens sista heltäckande sammanfattning av elektrifieringsmålen för USA förväntar sig att 85 % av nya fordon kommer att ha avgasrör 2030 – med batteridrivna el- och bränslecellsfordon tillsammans endast 15 % då.

Toyota Compact Cruise EV-koncept

Toyota Compact Cruise EV-koncept

Den prognosen kan placera Toyota bakom kurvan. Försäljningen av elbilar har redan spruckit 15 % av marknaden i Kalifornien 2022 och har redan brutit 5 % nationellt. Kalifornien planerar att avsluta försäljningen av nya bensin- och dieselbilar, med undantag för några mycket effektiva plug-in-hybrider, till 2035.

Elbilar är inte mandat av Biden-administrationens föreslagna EPA-avgasutsläppsregler för 2027-2032, nästa period för vilken nya regler måste utarbetas, men de kan kräva cirka 67 % försäljning av elbilar till 2032 års modellår. Förre Toyota-vd:n Akio Toyoda kallade förra hösten ett mål på 50 % elbilar till 2030 för ”mycket svårt”, även om vissa märken då siktar på att vara helt elektriska på marknaden, om inte globalt.

Se även  Lucid kommer att sälja amerikansktillverkade elbilar i Kina

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button