Luxury car

Teslas styrok blir $250 alternativ på Model S, Model X

Teslas styrok är nu ett alternativ för 250 $ för Model S och Model X, vilket markerar en riktningsändring för biltillverkaren.

Oket tillkännagavs i januari 2021 som en del av en uppdatering av Model S och Model X, Teslas två äldsta modeller. Fordonen fick också en modell 3-liknande horisontell pekskärm och tillägget av Plaid-prestandamodeller. Oket började rulla ut i produktionsbilar följande juni som ett obligatoriskt inslag, till blandade recensioner.

2023 Tesla Model S - med tillstånd av Tesla, Inc.

2023 Tesla Model S – med tillstånd av Tesla, Inc.

Tesla tog tillbaka rattalternativet i januari 2023. Det konventionella runda hjulet återinfördes till en början som ett kostnadsfritt alternativ och blev snabbt standard på Teslas onlinekonfigurator. Nu måste alla kunder som vill ha oket betala extra för det.

Det verkar inte vara Teslas ursprungliga plan. I juli 2021, vd Elon Musk tillfrågades på Twitter (det mest direkta sättet att få information om Tesla eftersom biltillverkaren inte längre har en PR-avdelning) om det fanns någon chans till ett normalt rattalternativ. Musk svarade med ett rakt på sak ”nej”.

Elon Musk förnekar planer på ett rattalternativ vid sidan av Tesla-oket i juli 2021 tweet

Elon Musk förnekar planer på ett rattalternativ vid sidan av Tesla-oket i juli 2021 tweet

Sedan Tesla introducerade sitt styrok har även andra biltillverkare tagit till sig idén, men med något annorlunda tillvägagångssätt. BMW ansökte om ett okrattpatent 2022. Designen, som inkluderade vikbara handtag, frigör mer utrymme, sa biltillverkaren i en patentansökan. BMW har dock inte diskuterat planer på att använda denna design i en produktionsbil.

Lexus har faktiskt tagit det språnget och lagt till ett ok till sin elektriska crossover RZ 450e. Lexus version var designad för användning med ett styr-för-wire-system med variabelt förhållande, vilket fungerade ganska bra i en prototypdrift. Men Lexus har ingen tidslinje för att ta med sitt ok- och styrsystem till den amerikanska marknaden.

Se även  400 miles räckvidd för $108,695

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button