Nyheter

Tesla underskrider rivaler, 7 500 $ skattekreditkortlista, Polestar 4, Mercedes GLE PHEV-recension: The Week in Reverse

Vilken typ av bränsle testas av Toyota i laddhybrider?

Vilka Jaguar och Land Rover elbilar är på gång?

Det här är vår tillbakablick på veckan i omvänd riktning – här på Biltips Reports – för veckan som slutar den 22 april 2023.

I en recension fann vi att 2024 Mercedes-Benz GLE 450e laddhybrid klarar sig cirka 40 mil utan att bensinmotorn startar. Det är tack vare ett större 23,3-kWh batteripaket. Det är också en av få plug-in hybrider som kan snabbladdas – på cirka 10 minuter.

2024 Mercedes-Benz GLE 450e 4Matic

GM släppte på fredagen nya räckviddsuppskattningar för GMC Hummer EV – närmare bestämt 2023 GMC Hummer EV Pickup i 3X-form och 2024 GMC Hummer EV SUV, och de underströk vilken skillnad däck kan göra på EV-räckvidden. Med 3X-modellens mer vägfokuserade däck uppnår den 355 miles, jämfört med Edition 1:s 329 miles. Samtidigt återvänder Hummer EV SUV, med ett något mindre batteri, upp till 314 miles. Tänk på att båda inte är officiella EPA-nummer, eftersom Hummer EV är för tung för att testet ska kunna tillämpas (eller jämföras med andra modeller).

2024 GMC Hummer EV SUV

2024 GMC Hummer EV SUV

Vilka amerikansktillverkade elbilar kvalificerar sig för skatteavdraget på $7 500 elbilar? En lista från IRS som först publicerades i måndags bryter ner den korta listan över amerikansktillverkade modeller. Rivian lades till på listan över skattekreditberättigade modeller på tisdagen, medan Volkswagen på onsdagen bekräftade att 2023 års VW ID.4 är berättigad till hela $7 500 Clean Vehicle Credit.

Onsdagen medförde ytterligare en omgång av Tesla-prissänkningar – den sjätte ännu i år – vilket sänkte priset på de flesta Model 3- och Model Y-versionerna med $2 000 respektive $3 000. Dessa nedskärningar kom mindre än en dag före Teslas presentation av kvartalsvisa finansiella resultat för analytiker och aktieägare, sedan justerades priserna igen upp på Model S och X senare i veckan. Och oavsett om du uteslutande tittar på elbilar eller inte, kostar Tesla Model Y nu mindre än det genomsnittliga nya fordonet. Enligt en färsk analys från Bloomberg, som räknar ut effekterna av den federala EV-skatteavdraget, tyder Model Y:s senaste prissänkningar på att Tesla har startat ett priskrig med tillverkare av förbränningsbilar.

Som en del av ett tillkännagivande som bekräftar en investering på 18,7 miljarder dollar i Jaguar och Land Rover elbilar under fem år, bekräftade Jaguar Land Rover en elektrisk arkitektur för Range Rover stadsjeepar, inklusive en ”medelstor” Range Rover EV som den kommer att börja ta emot beställningar för senare. år. Den tillkännagav också den första av tre nya Jaguar elektriska modeller – en ”4-dörrars GT” som kommer att kosta cirka 125 000 $, med mer kraft än någon tidigare Jaguar och en räckvidd (WLTP) på 430 miles.

Och det verkade som att det fanns mycket fler nya fordon och konceptintroduktioner på den senaste bilmässan i Shanghai än på den nyligen genomförda utställningen i NY. I måndags avslöjade Nissan Arizons elektriska SUV-koncept. Designad av ett kinesiskt team, den är byggd på samma globala plattform som Ariya men syftar till att svepa in teknik som kommer att tilltala den marknaden.

Nissan Arizon koncept

Nissan Arizon koncept

Polestar 4 avslöjades i Kina på tisdagen och i sin toppform ser den ut som en direkt, prestationsorienterad rival till bland annat Tesla Model Y Performance, Kia EV6 GT och Ford Mustang Mach-E GT. Ett startpris runt $60 000 och en räckvidd på upp till 300 miles kan också hjälpa till att göra den till märkets mest populära modell hittills.

2024 Lincoln Nautilus

2024 Lincoln Nautilus

Lincoln Nautilus 2024 bugade sig som Fords lyxmärkes första modell som skulle importeras från Kina. Att luta sig mot hybridteknik för en stor del av sortimentet snarare än en V-6 kan ge EPA-betyg som närmar sig 40 mpg, baserat på systemet det delvis ärver från Lincoln Corsair Grand Touring. Men förvänta dig inte en laddhybrid här.

Se även  Hybrid power set för omdesignad super sedan

Den elektriska roadstern MG Cyberster representerar kinesisk design från moderbolaget SAIC, tillsammans med historiska signaler från sportbilar som populariserades av det brittiska märket från 1940-talet till 1960-talet. Chansen är liten att den här modellen någonsin kommer att ta sig till USA.

2024 MG Cyberster

2024 MG Cyberster

Och en Volvo EX90 Excellence med fyra passagerare visade – för Kina, först – hur denna elektriska SUV kan användas som limousine.

Över till Europa meddelade det brittiska företaget Ineos Automotive att de 2026 kommer att lansera en robust Ineos elektrisk SUV, byggd av Magna i Österrike, med ”terrängkapacitet i världsklass”. Magna-fabriken bygger redan Jaguar I-Pace och Fisker Ocean.

Toyota testar koldioxidsnåla bränslen från ExxonMobil i sin RAV4 Prime plug-in hybrid, och ser dem potentiellt som en framtida lösning i kombination med PHEVs – kanske till och med de 125+ mil PHEVs som den nyligen retade.

CATL presenterar batteri för elflygplan

CATL presenterar batteri för elflygplan

CATL presenterade ett ”kondenserat batteri” med en påstådd energitäthet på 500 wattimmar per kilogram – mycket högre än elbilsbatterier – som effektivt drar ut alla teknikstopp för potentiell användning i kommersiella flygplan. Ekonomin i det nämndes inte, kanske en indikation på att detta kommer till ett mycket högre pris.

Och på en speciell lördag ställde vi en Earth Day-fråga: När kommer det att ses som moraliskt fel att köpa nya fordon med avgasrör? Tänk på att många fordon håller i 15 eller 20 år, och utbudet av elbilar växer snabbt. Låt oss veta med din röst.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button