Nyheter

Tesla Roadster-produktionen startar ”förhoppningsvis” 2024

En andra generationens Tesla Roadster var ursprungligen planerad för produktion 2020, men den deadline kom och gick, och sedan dess har Teslas vd Elon Musk lyckats meddela ett nytt datum nästan varje år.

Hans senaste tillkännagivande kom på tisdagen under Teslas årliga aktieägarmöte i Austin, Texas, där Musk sa att den nya Roadstern skulle starta produktionen 2024 men betonade att den nya tidsfristen inte var ett löfte.

”Vi förväntar oss att slutföra konstruktionen och designen av nästa generations Tesla Roadster i år och förhoppningsvis—detta är inte ett åtagande—starta produktionen nästa år”, sa han som svar på en fråga om den länge försenade elektriska sportbilen.

När den presenterade bilen 2017 citerade Tesla en 0-60 mph-tid på 1,9 sekunder, en 0-100 mph-tid på 4,2 sekunder och en topphastighet på 250 mph. Ett 200-kWh batteripaket skulle ge 620 miles räckvidd, sa Tesla då. Som om det inte var tillräckligt ambitiöst funderade Musk senare över att lägga till raketer för att förbättra prestandan.

2020 Tesla Roadster

Tesla vid avslöjandet 2017 sa att priset skulle börja på $200 000 för standard Roadster och på $250 000 för en Founder Series-modell i begränsad upplaga. Biltillverkaren började acceptera reservationer efter avslöjandet och krävde en deposition på 50 000 $ för standard Roadster och hela 250 000 $ i förskott för Founders Series Roadster.

Tesla är ökänd för att missa deadlines, så det borde inte vara alltför förvånande att Roadster är sen. Ändå har företaget lyckats hålla de flesta av sina löften så småningom.

Vid samma aktieägarmöte sa Musk att Teslas nästa modell som går i produktion skulle vara en Cybertruck pickup, som han sa skulle börja levereras i år.

Se även  $25 000 Tesla eller inte, chefen säger att elbilstillverkaren kommer att behöva en mer prisvärd modell

Musk sa också att Tesla hade två nya fordon under utveckling och sa att en redan byggdes, även om det inte är klart om han menade prototyper eller kundexempel.

Teaser för nya Tesla visades under bolagsstämman den 16 maj 2023

Teaser för nya Tesla visades under bolagsstämman den 16 maj 2023

Ett av fordonen retades under presentationen. En skuggbild som visar siluetten visades kort, även om fordonet på bilden ser ut som Tesla Model Y, vilket kan innebära att den populära kompakta crossovern är på väg att uppdateras.

En annan, mindre trolig möjlighet är att fordonet i teasern är den 25 000 dollar EV som Tesla tillkännagav först 2020. Det ryktas att den prisvärda EV kommer att byggas vid en fabrik i Mexiko som Tesla bekräftade under en investerarpresentation i mars.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button