Electric car

Tesla Model S Plaid Track Package låser upp 200 mph topphastighet

Tesla har tillkännagivit ett nytt spårpaket för sin Model S Plaid som gör det möjligt för bilen på 1 020 hk att nå en tidigare meddelad topphastighet på 200 mph.

Paketet, som kan eftermonteras till en befintlig Model S Plaid, kommer att finnas tillgängligt från och med juni med ett pris på 15 000 $ för grundpaketet och 20 000 $ med prestandahjul och -däck.

Grundpaketet innehåller kolkeramiska bromsrotorer som mäter mer än 16 tum i varje hörn, plus sexkolvsok fram och fyrkolvsok bak. Grundpaketet innehåller också bromsvätska designad för bankörning och de viktiga firmwareuppdateringar som krävs för att nå 200 mph.

Genom att lägga till hjulen och däcken till paketet ingår en uppsättning 20-tums smidda aluminiumfälgar skodda med Goodyear Eagle F1 Supercar 3R-däck som mäter 285/35 fram och 305/30 bak. Tesla noterade att det högpresterande sommardäcket bör användas vid temperaturer över 40 grader.

2022 Tesla Model S pläd

Tesla säljer också bromsmaskinvaran som ett fristående alternativ, även om det kräver hjul som mäter minst 20 tum i diameter.

Det nya Track Package bör inte förväxlas med Model S Plaids Track-läge, som gjordes tillgängligt som en uppdatering förra året. Det här läget förbättrar vridmomentvektorn och sänker temperaturen på bilens batteripaket och motorer, vilket skapar en kyld termisk massa som hjälper till att hålla allt kallt under banstopp.

Model S Plaid höll kort varvrekordet på Nürburgring för en produktions-EV tills en Porsche Taycan Turbo S förra året satte det nuvarande rekordet på 7:33.35. Det är inte klart om Tesla kommer att kunna slå rekordet med en Track Package-utrustad Model S Pläd. Ett nytt rekord kanske inte heller håller länge eftersom det ryktas att Porsche kokar ihop ett nytt prestandaflaggskepp i Taycan-serien med hästkrafter som närmar sig fyrsiffriga märket.

Se även  Genesis planerar enligt uppgift flaggskeppet EV

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button