Luxury car

Tesla erbjuder gratis Supercharging för att locka Model 3-köpare

Tesla kanske inte gör traditionella incitament, men det betyder inte att de inte kan komma på sätt att locka kunder utöver att sänka priserna. Enligt Teslas hemsida har företaget erbjudit tre månaders gratis laddning på sitt Supercharger Network för köp av Model 3 sedans i lager. Bilarna måste vara levererade senast den 30 juni i USA och Kanada för att få affären.

Även om Tesla under de senaste kvartalen har varit angelägna om att leverera så många bilar som möjligt för att öka sina kvartalsvisa leveranssiffror, verkar det finnas ytterligare en anledning för Tesla att krympa Model 3-lager vid denna tidpunkt.

En mycket ryktad uppdatering av Model 3, med kodnamnet projektet ”Highland”, har enligt uppgift varit på gång under en tid nu, och förväntningarna är att bilen kommer att avslöjas snart. Rapporter tyder på att VD Elon Musk skulle avslöja den uppdaterade Model 3 under sin resa till Kina tidigare denna månad.

Det kostnadsfria Supercharge-incitamentet kommer efter att den federala regeringen sa att alla modell 3-modeller var berättigade till hela $7 500 skatteavdrag för elfordon. Tidigare fick basmodellen 3 bakhjulsdrift (RWD) bara hälften av krediten, troligen på grund av var batteriets kritiska mineraler härrörde från eller var batterikomponenter tillverkades.

Model 3 är inte det enda Tesla-fordonet som får ett gratis Supercharge-incitament. Tesla erbjuder tre års gratis överladdning för nya inköp av företagets avancerade Model S- och Model X-fordon, där leverans måste ske före den 30 juni.

Teslas drag för att erbjuda Supercharging-incitament kommer efter att företaget gjort två stora laddningsaffärer, vilket potentiellt gör dess NACS-kontakt (North American Charging Standard) till standardstandarden i USA. Den senaste affären kom i slutet av förra veckan när General Motors meddelade att de går samman med Tesla för att använda dess Supercharger Network från och med nästa år med användning av en adapter. År 2025 räknar GM med att dess elbilar kommer att ha Teslas NACS-kontakt inbyggd, vilket innebär att GM:s bilar kommer att ha direkt tillgång till Tesla Superchargers.

Se även  Sydkorea bötfäller Tesla med 2,2 miljoner dollar för kallt väder

GM:s drag kom två veckor efter att Ford tillkännagav ett liknande partnerskap med Tesla för att möjliggöra åtkomst för Ford-fordon till Teslas laddningsnätverk.

Något tillfälligt, under de senaste två veckorna har Teslas aktie gått i sönder, med en rekordsvit på 13 sessioner som slutade på onsdagen. Tesla-aktier tillförde hela 240 miljarder dollar i marknadsvärde under den korta tiden.

Pras Subramanian är reporter för Yahoo Finance. Du kan följa honom vidare Twitter och igen Instagram.

Klicka här för de senaste börsnyheterna och djupgående analyser, inklusive händelser som flyttar aktier

Läs de senaste finans- och affärsnyheterna från Yahoo Finance

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button