Nyheter

Tesla Cybertruck går in i den sista test- och certifieringsfasen

Tesla gav en uppdatering om planerna för sin Cybertruck pickup under ett resultatsamtal på onsdagen.

VD Elon Musk sa att den första Cybertruck som nyligen byggts vid företagets fabrik i Austin, Texas, vars bild publicerades på Twitter den 15 juli, bara var ett förproduktionsexempel som skulle användas för slutlig testning och certifiering. Men han sa också att han förväntar sig kundleveranser som börjar senare under 2023.

Musk antydde att produktionsvolymerna kan vara låga initialt men kommer att öka under 2024. Han betonade att många nya teknologier och unika delar och processer går in i Cybertrucken.

”Vi kommer att göra dem i hög volym nästa år, och vi kommer att leverera bilen i år,” sa han.

Cybertruck-tillverkningen var ursprungligen planerad att starta i slutet av 2021. Flera förseningar försenade produktionen.

Tesla Cybertruck sluttest

En av de nya teknikerna för den elektriska lastbilen är en battericell som är mer energität än vad företaget använder för närvarande. Drew Baglino, Teslas senior VP för drivlina och energiteknik, sa under samtalet att den nya cellen har en 10% högre energitäthet än vad Tesla för närvarande använder i sina fordon.

Det är inte klart om den nya cellen kommer att tillåta Tesla att leverera mer räckvidd än vad företaget redan har meddelat. Vid Cybertruckens avslöjande 2019 sa Tesla att lastbilen skulle erbjuda batterialternativ för mer än 250 miles, 300 miles och 500 miles.

Tesla tillkännagav också ett startpris på 39 900 $ under avslöjandet 2019, men denna information hämtades från Teslas webbplats 2021, vilket tyder på att Cybertrucken kan ha ett annat utgångspris när den faktiskt är till försäljning.

Se även  Porsche Vision 357 Speedster-koncept avslöjat

Efter att Ford sänkte utgångspriset för sin rival F-150 Lightning till 51 990 $ tidigare i veckan, Musk kommenterade på Twitter att Ford är ett ”bra fordon” men ”något dyrt”.

Under onsdagens resultatsamtal sa Tesla att Cybertrucken i full storlek kommer att vara 19 fot lång, vilket gör att den passar i fler privata garage än jämförbara konkurrenter som vanligtvis är längre än 20 fot. Tesla hävdade att så vitt de vet kommer Cybertrucken att vara den första lastbilen som är mindre än 19 fot lång med fyra dörrar och en säng som är mer än sex fot lång.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button