Nyheter

Tesla Cybertruck-batterier, Audi EV-säkerhet, Mazda EV-planer: Dagens bilnyheter

Alla Audis elektriska stadsjeepar får högsta säkerhetsbetyg. Mazda överväger enligt uppgift Mexiko för EV-produktion. Och Tesla rullar ut bättre batterier i sin Cybertruck. Detta och mer, här på Biltips Reports.

Tesla på onsdagen avslöjade några fler tekniska tips om sin Cybertruck – framför allt att Cybertruck-battericellerna kommer att få en ökning på 10 % i energitäthet jämfört med de som används i Model Y. Det har dock inte sagt om detta betyder mer räckvidd än de 250 till 500 milen som ursprungligen hävdades. Företaget har enligt uppgift förberett en högnickelversion, så det kan finnas utrymme att växa utöver detta inom en snar framtid.

Alla Audis elektriska SUV:ar får Top Safety Pick+-nicken från Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), underströk organisationen denna vecka. Det inkluderar 2024 Q8 E-Tron-familjen – tidigare känd som E-Tron SUV och Sportback – såväl som Q4 E-Tron-familjen. Även om den inte inkluderar den exklusiva E-Tron GT sedan.

Mazda planerar två elbilar för Nordamerika som ska introduceras under tidsramen 2025-2027, och man planerar att lokalisera amerikansk elbilsproduktion snart efter det. Men som en rapport nyligen underströk, ser mexikansktillverkade Mazda-bilar allt mer sannolika ut.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Nyhetsbrev för Biltips Reports

Registrera dig för att få de senaste miljöbils- och miljönyheterna, levererade till din inkorg dagligen!

Jag samtycker till att ta emot e-postmeddelanden från Biltips Reports. Jag förstår att jag kan avsluta prenumerationen när som helst. Integritetspolicy.

Se även  Mercedes-Benz Maybach Night Series ger ett distinkt utseende till sortimentet

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button