Nyheter

Subaru har en förbättrad BRZ-sportbil på gång

Subaru kommer att avslöja en ny version av sin BRZ-sportbil den 23 juli, en som är skarpare och mer fokuserad, enligt biltillverkaren.

Avslöjandet kommer att äga rum under årets Subiefest California, en sammankomst för Subaru-fans och ägare som är planerad att äga rum i Santa Anita Park i Arcadia, Kalifornien.

Inga ytterligare detaljer har lämnats men ett nytt prestandapaket som gjorts tillgängligt för 2024 på BRZ:s Toyota GR86 tvilling kan tipsa om vad som komma skall.

Paketet lägger till ZF Sachs-dämpare och Brembo-bromsar, den senare med fyrkolvs främre och tvåkolvs bakre bromsok. Den kan även eftermonteras till valfri 2022 eller 2023 GR86 med 18-tumshjul.

Inga förändringar kommer sannolikt att göras på drivlinan. Den enda drivlinan som erbjuds i BRZ är en 2,4-liters flat-4 med 228 hk, även om köpare kan välja mellan en 6-växlad manuell eller 6-växlad automatisk. Drivningen går endast till bakhjulen, via en vanlig Torsen-differential.

BRZ är för närvarande inne i sin andra generation, med den sista omdesignen som kommer för 2022 års modell. Den nya generationen höjde motorns kapacitet från 2,0 liter till 2,4 liter och tillförde mer kraft men också mer vridmoment, inte bara i toppen utan över varvtalsområdet.

Se även  Porsche funderade på att ersätta sin logotyp med en av dessa mönster

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button