Luxury car

STLA Medium EV-plattformen har lång räckvidd, upp till 382 hästkrafter

Vi får inte se den ihopkopplad med en bil än, men Stellantis avslöjade precis en massa detaljer om sin kommande STLA Medium elfordonsplattform. Som en påminnelse är detta bara en av fyra som till slut kommer ut, inklusive STLA Small, Medium, Large och Frame. ”Medium” är specifikt designad för fordon i C- och D-segmenten, men Stellantis säger inte uttryckligen vilka nya modeller som kommer att sitta på den.

Åtminstone tillhandahåller Stellantis en mängd specifikationer att tugga på. Maximal räckvidd för fordon på STLA Medium-plattformen sägs vara 435 miles när de paras ihop med ett ”Performance”-paket och testas på WLTP-cykeln. ”Standard”-paketet sänker den maximala räckvidden till 310 miles. Förvänta dig naturligtvis att de siffrorna sjunker när de testas på EPA-cykeln. Alla dessa miles kommer med tillstånd av ett 98-kilowatt-timmars batteripaket, vilket är det högsta prestandapaketet. Stellantis har ännu inte sagt vad standardpaketets kapacitet kommer att vara.

När det gäller laddning kommer alla STLA Medium-fordon att ha en 400-volts elektrisk arkitektur som kommer att kunna underlätta laddning från 20-80 % på 27 minuter. En maximal laddningshastighet är ännu inte specificerad.

Stellantis hävdar också en häpnadsväckande effektiv 4,43 miles per kWh, ”beroende på applikationen.” Förvänta dig i princip inte att alla STLA Medium-fordon ska nå den effektivitetsnivån, men vissa kanske för WLTP-testning. När det gäller körglädje kan du förvänta dig att uteffekten ligger mellan 215-382 hästkrafter. STLA Medium bilar kommer att finnas tillgängliga med antingen framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift och kommer i karossstilar inklusive ”personbilar, crossovers och stadsjeepar.”

Plattformen tillåter viss flexibilitet i storlek, så hjulbasen kan variera från 106-114 tum. Den totala längden kommer att variera från 169-193 tum, och markfrigången är max 8,66 tum, för de som är nyfikna på hur Jeep-modeller kan klara sig på denna plattform.

Se även  2024 Cadillac Lyriq lägger äntligen till en läderinteriör

Stellantis säger att det kommer att leverera ”klassens bästa batteripaketeringskostnad”, och förklarar att trots olika totala energialternativ kommer omkretsdimensionerna på batteripaketet, vanliga brickor och kylkonstruktioner att förbli konstanta. Det hävdar också att STLA-familjen av plattformar kommer att vara framtidssäkrad, eftersom den är konstruerad med bestämmelser för framtida batterikemi, inklusive solid-state-batterier.

Kapacitet att bygga fordon på STLA Medium-plattformen är planerad att installeras i ”flera fabriker.” Stellantis säger att det kommer att starta i Europa, men planerar också att utrusta andra växter över hela världen.

:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button