Nyheter

Stellantis laddningsenhet, Lotus Eletre detaljer, Chevy Silverado EV WT uppdatering: Dagens bilnyheter

Lotus mycket snabba och snabbladdande elektriska SUV börjar anlända till Europa. Aston Martin och Lucid är i ett strategiskt partnerskap. GM släpper några siffror för Silverado EV WT och $40 000 är inte ett av dem. Lordstown Motors är till salu. Och förarna av kommande Stellantis elbilar kommer att få lite avancerad vägledning för ruttplanering. Detta och mer, här på Biltips Reports.

Stellantis, moderbolaget till Jeep, Dodge, Ram och andra, åtar sig samma laddningsaggregation och ruttplaneringsverktyg för alla sina varumärken, som en del av en ny affärsenhet kring energi och laddning. Men det betyder ännu inte att företaget bygger sin egen laddningsinfrastruktur eller loggar in på Teslas NACS-kontakt.

Ohio-tillverkaren av Endurance elektriska pickup, Lordstown Motors, går i konkurs och är till försäljning. Företaget har också bekräftat att det stämmer Taiwans Foxconn.

Lotus Eletre SUV kommer snart till Europa och Storbritannien, och denna stora elektriska SUV ger sig ut för att utmana Tesla Model X Plaid med några nya prestandariktmärken, inklusive en 0-60 mph tid under tre sekunder, fyrhjulsstyrning och 20-minuters roadtrip-snabbladdning av dess stora 112-kWh batteripaket. Den ska anlända till USA någon gång senare under året.

Aston Martin och Kaliforniens Lucid Group tillkännagav på måndagen ett långsiktigt strategiskt partnerskap där Lucid kommer att förse den brittiska marknaden för prestandabilar med drivlina för kommande fordon. Eftersom affären faktiskt ger Lucid en andel på 3,7 % av Aston Martin, ger den Aston tillgång till Lucids drivenheter, batteriteknik, Wunderbox-laddningshårdvara och support.

GM har effektivt höjt baspriset för Chevy Silverado EV WT – den flottorienterade basmodellen av sin elektriska pickup – långt innan den faktiskt levereras. Medan prissättningen sannolikt kommer att börja runt $60 000 mot runt $40 000, är ​​det oklart om $40 000-modellen med lägre räckvidd och mindre batteri någonsin kommer att komma.

Se även  Texas Highway Patrol har nu en 1 080 hk Dodge Challenger SRT Hellcat cruiser

Och många 2022 Jeep Grand Cherokee 4xe plug-in hybrider återkallas på grund av ett problem som kan utlösa en motoravstängning. Det är ett mjukvaruproblem men kräver ett återförsäljarbesök.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button