Nyheter

Stellantis bekräftar andra amerikanska batterifabriken med Samsung SDI

Stellantis meddelade tidigt på måndagen att de planerar en andra amerikansk batterifabrik för att stödja amerikansk elbilsproduktion.

Med ett samförståndsavtal undertecknat mellan Stellantis och Samsung SDI på måndag, försöker företagen starta produktionen vid anläggningen 2027 och ”en initial årlig produktionskapacitet på 34 gigawattimmar.” Men platsen förblir okänd och ”för närvarande under granskning”, enligt en release.

Den andra batterianläggningen kommer att falla under samma StarPlus Energy joint venture som dess första amerikanska anläggning som för närvarande byggs i Kokomo, Indiana och kommer att byggas upp i början av 2025.

Dessutom rapporterade Stellantis att anläggningen i Indiana kommer att sikta på en årlig produktion på 33 gigawattimmar, upp från 23 när projektet tillkännagavs.

STLA Stor plattform – Stellantis elbilar

Stellantis andra föreslagna batterianläggning, ett samriskföretag med LG Energy Solution, hade stoppats tills tidigare denna månad på grund av frågor där ”den kanadensiska regeringen inte har levererat vad man kommit överens om”, enligt vad en talesperson för Stellantis sa i maj.

Från och med den 5 juli rapporterade företagen att projektet var igång igen, med fabriken som skulle starta produktionen 2024 och ökade till en årlig produktion på mer än 45 gigawattimmar.

Den där fabriken på 4,5 miljoner kvadratmeter med LG skulle tidigare vara klar i slutet av 2023. Webbplatsen kommer också att fungera som ett teknikcenter för utveckling av cell-, modul- och batteripaket för elbilar, hybrider och plug-in-hybrider, men företaget har ännu inte kommenterat hur denna försening kan påverka dessa planer.

Jeep Recon

Jeep Recon

Stellantis har inte heller ännu lämnat någon uppdatering om huruvida detta påverkar tidslinjen för lanseringen av kommande elbilar, potentiellt inklusive Ram 1500 REV elektrisk lastbil, en Dodge elektrisk muskelbil och en Jeep Recon som skulle kunna fungera som en helt elektrisk ”bror” till Wrangler.

Se även  "Black Ghost" 1970 Dodge Challenger R/T SE beger sig till auktion

Samsung SDI-celler har prejudikat i Stellantis amerikanska elbilar. Den ursprungliga Fiat 500e som först kom för begränsad försäljning i USA för ett decennium sedan var utrustad med celler från det företaget.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button