Electric car

Spectre flipper kommer att svartlistas

Rolls-Royce har lanserat sitt första elfordon i form av 2024 Spectre coupe, och den levererar en sublim körupplevelse som få andra fordon kan matcha.

Som ett resultat av dess utseende kombinerat med en mycket attraktiv design kommer efterfrågan sannolikt att överträffa utbudet, åtminstone initialt, och i sådana situationer kan vissa tidiga ägare frestas att sälja sina bilar med vinst.

I en intervju med Car Dealer Magazine som publicerades tidigare denna månad sa Rolls-Royce vd Torsten Müller-Ötvös att ägare som ertappas när de vänder på sina Spectre kommer att svartlistas av företaget för livet.

Han sa att Rolls-Royce anstränger sig för att se till att bilarna hamnar hos äkta köpare i första hand, och att potentiella kunder måste kvalificera sig som en del av urvalsprocessen för att bygga slots. Müller-Ötvös sa att kunderna måste bevisa vem de är och vad de vill göra med bilen som en del av kvalificeringen.

2024 Rolls-Royce Spectre

Det liknar vad Ford gjorde för sin senaste GT-superbil, även om Ford gick ett steg längre och hotade att stämma GT-ägare som vänder sina bilar tidigt, i så fall innan ett tvåårigt ägarfönster löpte ut. John Cena var en av ägarna som kom in i Fords hårkors, även om de två parterna så småningom nådde en uppgörelse.

Trots Müller-Ötvös hot är den framstående lyxbilshandlaren Tom Hartley övertygad om att Specters kommer att dyka upp till försäljning på begagnatmarknaden inom relativt kort tid. När han pratade med Car Dealer Magazine sa Hartley att han kommer att ha en Spectre till salu inom två veckor efter leveransstart och att han redan har gått med på att skaffa två exempel.

Se även  BMW:s första Neue Klasse EVs kommer att vara 3-Series segment sedan, SUV

Hartley sa också att premien för Spectre inte kommer att vara för evigt, eftersom bilen är mycket ”på modet” nu. Det betyder att alla som vill undvika en brant markering på ett begagnat exempel kommer sannolikt bara att behöva vänta tills buzzen tystnar.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button