Nyheter

Special Chevy Camaro ZL1 markerar Camaros Le Mans Garage 56 inträde

Chevrolet har avslöjat en specialutgåva av Camaro ZL1 som firar inträdet av en Camaro ZL1 NASCAR racerbil i 24 Hours of Le Mans som körs denna helg.

Racerbilen ZL1 som normalt tävlar i NASCARs Cup Series kommer att anmälas i Le Mans enbilsklass Garage 56 som riktar sig till utställnings- och experimentfordon. Jimmie Johnson, Jenson Button och Mike Rockenfeller kommer att turas om bakom ratten under hela helgen, och Hendrick Motorsports tar hand om bidraget.

Racerbilens väggående motsvarighet, kallad 2024 Camaro ZL1 Garage 56 Edition, avslöjades på torsdagen och är planerad att gå i produktion senare i år. Bara 56 är avsedda att byggas.

Unikt för bilen är ett liv som delar färger med liveryn på racerbilen. Gemensamt för båda är också en mörklagd amerikansk flagga på motorhuvens powerdome, samt en NASCAR 75th Anniversary-logotyp. Olika Garage 56-logotyper finns på bilen, och ytterligare grafik som representerar några av racerbilens sponsorer kommer att erbjudas köpare.

2024 Chevrolet Camaro ZL1 Garage 56 Edition

Det finns inga betydande prestandauppgraderingar, även om designers har lagt till Camaro ZL1 1LE:s frontpanel med dykplan för att efterlikna racerbilens utseende. Den bakre vingen med en flätad sedelspoiler är också inspirerad av designen som används på racerbilen. De två bilarna delar också ett däckmärke, närmare bestämt Goodyear, med ZL1 Garage 56 Edition som har Goodyears Eagle F1 SuperCar-gummi.

Under huven finns den vanliga kompressormatade 6,2-liters V-8:an på 650 hk.

2024 års modell är den sista för den nuvarande sjätte generationens Camaro, och för att markera bilens körning erbjuder Chevy ett Collector’s Edition-paket. Även om Chevy inte planerar att avskaffa Camaro-namnskylten, kommer varje framtida modell sannolikt att ha en elektrisk drivlina givet General Motors uttalade mål att eliminera gasmotorer från alla lätta modeller till 2035.

Se även  Chevy Corvette E-Ray, Porsches sjunde modelllinje, VW:s elektriska Scout: Dagens bilnyheter

Racerbilen Camaro ZL1 NASCAR som kommer att köras på Le Mans’ Circuit de la Sarthe i helgen kommer till största delen att finnas i lager, även om vissa modifieringar krävdes för att säkerställa att bilens R07 V-8-motor kommer att hålla hela 24 timmarna av loppet. Ytterligare belysning lades också till för att hantera nattdelen av loppet, och enligt Chevy reviderades också en del av flygplanet.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button