Råd

Spännande bälte kan ge dig lite lugn och ro

Att dra åt bältet kan ge dig lite lugn och ro

  • Ray Magliozzi
  • 5/4/2023

Dear Biltips:

När jag startar min 2004 Ford Ranger gör den ett högt tjut i några sekunder. Sedan går det undan. Det har den gjort i några år. Vad beror det på? Behöver det fixas?

Tack. — Jonas

Du är en tålmodig man, Jonas. Om något gnällde åt mig varje morgon i flera år, skulle jag ha fixat det eller tappat ett städ på det vid det här laget.

Eller så kanske du inte fixar det för att det dränker alla andra ljud som din lastbil gör. Om du bestämmer dig för att du är redo att fixa det, är det förmodligen en rem som är gammal och glaserad och glider tills den värms upp tillräckligt för att bli klibbigare och hålla konstant kontakt med remskivorna. Om det är originalremmen är det förmodligen dags att byta ut det. Om tjutet fortsätter behöver du förmodligen också en bältessträckare. Denna lastbil har en fjäderbelastad bältessträckare, vars uppgift är att upprätthålla spänningen på remmen så att den inte glider.

Och med åren kan den våren tappa sin vår. Så jag skulle byta ut det också och se om lugn och ro – eller åtminstone några andra ljud – passar dig, Jonas.

Dear Biltips:

Du brukade ha en webbplats som listade alla bra mekaniker som dina läsare och lyssnare rekommenderar.

Jag letar efter hemsidan. Har du det fortfarande? Tack. — Joe

Vi gör. Den heter Mechanics Files, Joe, och du kan hitta den på vår hemsida, cartalk.com eller på www.mechanicsfiles.com.

Se även  Internationellt körtillstånd: behöver du ett?

Vi bad våra läsare och lyssnare att berätta för oss om mekaniker som de älskar — folk som du har kommit att lita på, som verkligen försöker hjälpa dig och göra saker rätt om de ibland krånglar (tips – vi gör alla fel ibland ).

Vi slutade med en stor databas med mekanik som rekommenderas av fans av Biltips. Och du kan söka efter postnummer för att hitta en nära dig.

Och, naturligtvis, om du har en mekaniker du älskar, håll det inte hemligt. Lägg till dem i Mechanics-filerna på samma webbadress.


Uppgradera till elbil i år? Tjäna dubbla karmapoäng genom att donera din gamla bil till din favorit NPR-station. Det är enkelt och gratis. Här är hur.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button