Nyheter

Sjunde generationens Ford Mustang skapar GT4 racerbil

Hot i hälarna på racerbilen Mustang GT3 som debuterade vid sidan av denna månads 24 Hours of Le Mans kommer en ny Mustang GT4.

Den senaste racerbilen avslöjades på onsdagen vid sidan av 24 Hours of Spa, höjdpunkten i den SRO-sanktionerade Intercontinental GT Challenge, och är planerad att levereras till kundteam i tid till 2024 års motorsportsäsong. Ford har inte meddelat några planer på att tävla med själva bilen.

GT4-bilar är för närvarande berättigade att tävla i flera serier i USA och Europa, så det kommer att finnas gott om alternativ för team som köper bilen.

Mustang GT4 är baserad på den omdesignade 2024 Ford Mustang som börjar säljas senare i sommar, närmare bestämt den spårfokuserade Mustang Dark Horse. Den utvecklades av Ford Performance i samarbete med den kanadensiska ingenjörsfirman Multimatic.

2024 Ford Mustang GT4 racerbil

Multimatic kommer även att leverera sina imponerande DSSV-dämpare till bilen och sköta monteringen. Ford Performance kommer dock att montera drivlinan, i det här fallet en racingversion av 5,0-liters V-8:an som levererar 500 hk i Mustang Dark Horse.

”Vi är stolta över att arbeta med så många fantastiska partners i dessa racerfordonsprogram”, säger Christian Hertrich, Ford Performances drivlinachef för motorsport, i ett uttalande. ”Det är också speciellt att kunna göra allt motorarbete för Mustang GT4 helt internt.”

Ytterligare specifikationer inkluderar en Holinger hundring-växellåda med paddelväxlingar, karosspaneler gjorda av naturliga fibrer och ett aerodynamikpaket utvecklat för att uppfylla GT4-reglerna.

2024 Ford Mustang GT4 racerbil

2024 Ford Mustang GT4 racerbil

Ford har inte sagt hur mycket Mustang GT4 kommer att kosta.

Mustang-härledda racerbilar tävlar redan i Australiens Supercars-serie och NASCAR Cup Series och Xfinity Series, även om NASCAR-versionerna fortfarande bär kaross från den utgående sjätte generationens modell för tillfället.

Se även  Ny Ford Mustang inkommande; kör Tesla Model S Plaid

Ford är också känd för att arbeta på en Mustang Dark Horse R-racerbil som potentiellt skulle kunna utgöra grunden för en ny racingserie av ett fabrikat.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button