Nyheter

Se McLaren Solus GT och dess skrikande V-10 på Goodwood

Ny video är ute som visar superbilen McLaren Solus GT i begränsad upplaga under dess tidsbestämda körning på söndagen uppför den berömda backen på Goodwood Festival of Speed.

Den endast spårbundna, V-10-drivna ensitsiga bilen var den snabbaste bilen under årets Festival of Speed ​​i Storbritannien, och krävde bara 45,34 sekunder tack vare racerföraren Marvin Kirchhöfers ansträngningar.

Tiden är en av de snabbaste som någonsin satts vid Goodwoods backklättring, vilket är imponerande eftersom det var mindre tid att träna i år med lördagens kvalificeringspass som ställdes in på grund av kraftigt regn och blåst. Rekordet är de vansinniga 39,08 sekunder som sattes förra året av elfläktbilen McMurtry Spéirling.

Solus GT är McLarens försök att bygga en verklig version av sitt Ultimate Vision GT-koncept som utvecklats enbart för ”Gran Turismo”-spelserien. De två designerna ligger väldigt nära varandra, men i konceptet ligger föraren platt på magen med armarna sträckta framåt för att greppa ratten. En mer konventionell sittposition finns i Solus GT, även om detta krävde ett högre tak.

Solus GT kastar också bort originalkonceptets dubbelturboladdade 4,0-liters V-8 och fyra elmotorer till förmån för en högvarvig 5,2-liters V-10 som låter väldigt mycket som en gammaldags Formel 1-motor. Motorn har trumdrivna gasreglage för varje cylinder, en design hämtad från motorsport, och är helt växeldriven, vilket innebär att det inte finns några kedjor eller remmar för kamaxeln och tillhörande system. Toppeffekten på 829 hk når skriande 10 000 rpm.

Aerodynamik avstämd för hög downforce och fjädring i F1-stil hjälper bilen att hantera på banan. McLaren har inte publicerat slutliga prestandasiffror men sa att ägarna kan förvänta sig en 0-60 mph-tid på mindre än 2,5 sekunder, en topphastighet på mer än 200 mph, och spårtider som konkurrerar med McLarens GT-racerbilar.

Se även  McMurtry Spéirling slår 60 mph på 1,4 sekunder, kvartsmil på 7,97

Bara 25 exemplar kommer att byggas, var och en kostar från cirka 4 miljoner dollar. Leveranserna är planerade att starta senare i år. För de lyckliga få som tilldelats en byggplats kommer McLaren att vara värd för speciella banevenemang där all logistik, som att ta bilen till och från banan, hanteras av biltillverkaren.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button