Nyheter

Se hur Lamborghini Revuelto är gjord

Lamborghini i mars avslöjade Revuelto, biltillverkarens senaste V-12 superbil och dess första med plug-in hybridteknik.

Revuelto är inte en enkel uppdatering av sin föregångare, Aventador, utan en ny design som förutom elektrifiering inkluderar ett nytt kolfiberbadkar, en ny 8-växlad dubbelkopplingsautomat och en ny V- 12. Motorn, fortfarande med en 6,5-liters cylindervolym, är bara den tredje nya V-12:an i Lamborghinis 60-åriga historia.

Lamborghinis fabrik i Sant’Agata Bolognese, Italien, behövde också uppgraderas för att klara produktionen av Revuelto. Detta inkluderade att lägga till ytterligare 1,8 miljoner kvadratmeter till platsen, till exempel för att hysa nya anläggningar för produktion av elmotorer och batterier, samt ytterligare testområden. I ett test genomgår varje elmotor ett belastningstest som simulerar en höghastighetskörning på Italiens Nardo-testbana.

Mer automatisering har också införts i produktionsprocessen, inklusive autonoma slädar som flyttar fordon mellan monteringsstationer.

En översikt över produktionsprocessen finns i en video som släpptes av Lamborghini på torsdagen.

”För att producera Revuelto förstod vi att vi var tvungna att gå utöver det,” sa Ranieri Niccoli, Lamborghinis tillverkningschef, i ett uttalande. ”Vi höjde ribban för att producera den och skapade vad vi kallar Manifattura Lamborghini Next Level, ett produktionssystem med människor som alltid är i centrum men som vi har anpassat till en mycket mer komplex produkt och till processer som vi inte har använt tidigare.”

Revuelto genererar en topp på 1 000 hk från sin V-12 och trio av elmotorer (två på framaxeln och en integrerad med den bakmonterade transmissionen), som Lamborghini säger kommer att se bilen accelerera till 62 mph på bara 2,5 sekunder och slutligen toppa vid 218 mph.

Se även  2025 Mercedes-Benz AMG GLC 63 SE Performance-bågar med 671 hk

Prissättningen börjar nära 500 000 euro (cirka 540 000 USD) och leveranser kommer att börja under fjärde kvartalet 2023.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button