Nyheter

Se 110 Aston Martins stiga ner på Silverstone Circuit

Aston Martin firar sitt 110-årsjubileum under hela 2023, och bland firandet fanns en sammankomst av 110 Aston Martins och deras ägare på Silverstone Circuit under den gångna helgens brittiska Grand Prix.

Bilarna, som gjorde ett högtidligt varv, sträckte sig över 11 decennier från Aston Martins historia, där den äldsta var en 1921 A3 erkänd som den tredje Aston Martin som någonsin byggts och den äldsta överlevande av märkets bilar.

På plats var också Aston Martins senaste bil, DB12 grand tourer, plus många ikoniska bilar inklusive hyperbilen DB5 och Valkyrie. Det fanns också sällsynta modeller som Valkyrie AMR Pro bandbil, Toyota iQ-baserade Cygnet och nyare V12 Speedster. Evenemanget visade sig vara ett rekord för det högsta antalet Aston Martins i en enda samling.

Att hålla saker civila var F1:s officiella säkerhets- och medicinska bilar, levererade av Aston Martin i form av Vantage respektive DBX707.

Aston Martin använde också bakgrunden av det brittiska Grand Prix för att formellt öppna det nya 400 000 kvadratmeter stora AMR Technology Campus som ligger vid Silverstone Circuit och fungerar som platsen för både F1-teamet och ett FoU-center.

Aston Martin tillkännagav också planer på att fortsätta sitt 110-årsjubileum med avslöjandet av en modell i begränsad upplaga senare denna månad.

1915 Coal Scuttle

Aston Martin grundades i London 1913 av entreprenörer och inbitna racingfans Lionel Martin och Robert Bamford. De två arbetade redan tillsammans och sålde bilar tillverkade av Singer, men 1913 började de arbeta på sin bil som skulle bli erkänd som den första Aston Martin, 1915 års kolskott.

Prototyper testades vid de vanliga backarna som ägde rum vid Aston Clinton, där ”Aston”-delen av Aston Martins namn härleddes. Och idag fortsätter den racingandan med Aston Martin som tävlar i Formel 1, där den för närvarande är trea i konstruktörernas ställning och en av dess förare, Fernando Alonso, rankad trea i förarnas ställning.

Se även  2024 Mercedes-Benz E-Klass, Mercedes F1-chefens Ferrari: Dagens bilnyheter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button