Råd

Samma namn och bil men olika typer av tur

Samma namn och samma bil — men olika typer av tur

  • Ray Magliozzi
  • 2023-04-27

Dear Biltips:

För några veckor sedan publicerade du ett brev från en läsare om överdriven oljeanvändning i deras 2012 Equinox fyrcylindriga.

Jag har samma bil och upplevde samma oljeanvändning tills Chevrolet återkallade bilen för ungefär två år sedan för att byta ut en felaktig sensor. Sedan dess har oljeanvändningen upphört. Jag rengör också PVC regelbundet nu. Tack. — Steve

Du har tur, Steve.

Det fanns flera problem med denna generation av Equinox. Det låter som att du hade den som var lättast att fixa. Vilken bra karma du än har genererat i livet (hjälpa små barn att lära sig läsa, hjälpa människor på 60-talet att arbeta med sina TV-fjärrkontroller), fortsätt så.

Jag minns inte ett återkallande – mer troligt en icke-obligatorisk teknisk servicebulletin – av en sensor som relaterar till oljeläckor på den här bilen. Men du kanske hade en läckande oljetrycksbrytare. Den sensorn skruvas in i sidan av motorblocket, på eller nära oljefilterhuset. Om det läckte kan det förklara din oljeförlust. Men om det var Other Steves (den ursprungliga läsaren) problem, tror jag att hans mekaniker skulle ha märkt det.

En läckande oljetrycksbrytare gör en enorm röra. Det skulle finnas olja över hela underramen och förmodligen droppa på marken också. Så jag misstänker att någon bra mekaniker, när han byter olja, skulle ha sagt, hej, vänta, vad fan är det här, och vet saudierna om det än?

Om det inte var din oljebrytare kan det ha varit en igensatt PVC-ventil – eftersom du nämner att du nu rengör den. Det fanns en bulletin om det; det kan göra att den bakre huvudtätningen läcker eller skadas.

Se även  2024 Porsche Macan EV spionbilder och video

Men jag tror att original Steve inte läckte olja. Han brände olja. Och i så fall var det förmodligen de felaktiga kolvringarna som Chevrolet slutligen gick med på att ersätta i en grupptalan – men som Original Steve var för sent att hävda.

Det kan dock inte skada att kolla. Så om han inte har fått sin mekaniker att kontrollera sin oljebrytare, sin PVC och sin bakre huvudtätning, så borde han verkligen göra det. Jag är helt enkelt inte optimistisk att han kommer att ta sig av lika lätt som du gjorde, Steve.


Vad är det enklaste sättet att skiljas från din gamla bil? Donera den till din favoritradiostation. De hämtar det gratis och förvandlar det till fler av dina favoritprogram. Här är hur.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button