Nyheter

Sällsynt McLaren P1 Spider av Lanzante dyker upp på Goodwood Festival of Speed

McLaren byggde aldrig en taklös P1, men några av dem finns, fem totalt, och en var med under förra veckans 2023 Goodwood Festival of Speed ​​i Storbritannien

Kända som P1 Spider, de fem taklösa P1-hyperbilarna är skapandet av Lanzante, det brittiska motorsport- och ingenjörsföretaget som ställde upp McLaren F1 GTR som vann totalt i 1995 24 Hours of Le Mans, och som på senare år har erbjudit väg -bilkonverteringar för banbilar, inklusive McLarens P1 GTR.

Lanzantes P1 Spider gjorde sin formella debut vid förra årets Goodwood Festival of Speed ​​och vid årets evenemang visades den i aktion och körde uppför den berömda backen.

P1:s centrala kar i kolfiber, kallad MonoCage, designades aldrig för taklösa applikationer, till skillnad från MonoCell-designen som används i McLarens andra superbilar. Förutom att förbättra styvheten, tjänar MonoCage också till att leda luft in i motorn genom en integrerad taksnorkel och luftintagskanaler, vilket sparar ytterligare vikt. Detta innebar att det var en riktig utmaning att förvandla P1 till en taklös bil.

För att säkerställa att borttagningen av taket inte störde bilens prestanda, tog Lanzante in Paul Howse, som arbetade på P1, för att övervaka P1 Spider-projektet. Nya stöttor innehåller luftintag som kanaliserar luft till turboladdarna. P1 Spider får också några justeringar av sina framskärmar, dörrar och motorkåpa, tillsammans med ett omkonstruerat nedre chassi för att bibehålla strukturell styvhet utan taket.

P1 Spider har en manuell avtagbar takpanel snarare än ett infällbart tak. För att skydda interiören, klädde Lanzante om allt i UV-beständigt läder och SuperFabric, med satinklädsel av kolfiber och glanssvarta ställverk.

Drivlinan är oförändrad från lager P1. En dubbelturboladdad 3,8-liters V-8 och en elmotor ger sammanlagt 903 hk. Lanzante har inte avslöjat prestandasiffror för Spider, men när nya McLaren citerade en 2,8-sekunders 0-62 mph tid och 217 mph toppfart för coupén.

Se även  Opel återupplivar GSe-märket för elektrifierad prestanda

P1 Spider är den senaste i en lång rad av P1-derivat från Lanzante. Det rullade tidigare ut P1 LM, P1 GT Longtail och P1 GTR-18 – alla baserade på P1 GTR.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button