Luxury car

Rolls-Royces VD delar med sig av sina 3 favoritdetaljer om Spectre EV

Rolls-Royces första elbil, $420 000 Spectre, har anlänt. Vid ett pressevenemang som markerar EV:s lansering berättade varumärkets VD, Torsten Müller-Ötvös Insider han är stolt över vad Rolls-Royce har uppnått i en helhetssyn – genom att omvandla den väsentliga karaktären hos en Rolls till ett fordon med en helt ny drivlina och bränslekälla. Men på frågan om hans absoluta favoritdelar i den nya modellen dök det upp några mindre, mer subtila detaljer.

De där bakljusen

Rolls-Royce är känt för att noggrant se till att varje detalj på ett fordon är så elegant som möjligt.

Titta noga på Spectres bakljus och du kommer att märka att de är enstaka, oavbrutna delar, nedsänkta i en slät, oavbruten karosspanel. Rolls-Royce säger att denna sofistikerade look är tänkt att frammana ”öar i en sjö”.

De flesta bilars bakljus bryts upp av ett baklucka, eller stöter upp mot en lucka i karossen. Det underlättar, säger varumärkets designchef Anders Warming. Men Spectre är inte de flesta bilar.

En grå Rolls-Royce Spectre elbil sett bakifrån, kör på en väg med berg i fjärran.

Att uppnå det utseendet och se till att allt var vattentätt tog mycket ingenjörskonst, sa Müller-Ötvös.

”Ansträngningen vi har lagt ner på de baklyktorna för att ge dem den formen och även mer eller mindre sticka in dem i kroppen var något”, sa han. ”Vi kom äntligen dit, och det fungerar.”

Ett galler? På en EV?

En lila och vit Rolls-Royce Spectre-bil kör på en väg med träd i bakgrunden.

Vad är en Rolls-Royce utan dess ikoniska, upprättstående galler? Det är ett så igenkännligt designelement att Rolls-Royce bestämde sig för att behålla det för Spectre, även om det inte finns någon kylare eller motor framtill.

”Jag älskar också detaljerna i Pantheon-gallret, för det var också något som inte på något sätt kan diskuteras,” sa Müller-Ötvös. ”Du kanske hävdar att du inte behöver ett galler eftersom det inte behövs någon kylluft, men uppenbarligen är detta en sådan symbol för vårt varumärke att vi sa att det är otänkbart att inte ha ett.”

Se även  2024 Mercedes-Benz GLS-klass avslöjad med subtila uppdateringar

En rosa Rolls-Royce Spectre på en parkeringsplats, med blå himmel och träd i bakgrunden.

Müller-Ötvös sa att företaget gjorde stora ansträngningar för att justera gallrets design så att det skulle avleda luften runt bilen och underlätta aerodynamiken. I en elbil ger varje bit av motstånd du kan eliminera körräckvidden.

En bromspedal med en ny funktion

Trä- och vitläderinteriören i en Rolls-Royce Spectre elbil.

Varje ny Rolls har dörrar som stängs elektroniskt med en knapptryckning. Spectre introducerar en ny funktion som gör saker ännu enklare. Nu behöver du bara hoppa in och trycka på bromspedalen, så stängs förardörren automatiskt.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button