Nyheter

Rolls-Royce Spectre slutför testerna

Rolls-Royces första helelektriska produktionsmodell, Spectre coupe, har testats inför en planerad leveransstart senare i år.

Testprogrammet omfattade 1,5 miljoner miles och mer än 50 000 timmar, enligt ett pressmeddelande från Rolls-Royce. Det tog också ingenjörer runt om i världen i ett försök att utsätta testbilar för en mängd olika förhållanden.

Rolls-Royce skickade team till Sydafrika för varmväderstest i temperaturer så höga som 122 grader F, till den extrema kylan i polcirkeln och till Frankrike för att trimma fjädringen för komfort. Den sista testomgången fokuserade på ”Lifestyle Analysis”, som syftar till att replikera hur kunderna faktiskt kommer att använda bilen.

Rolls-Royce Spectre-testning

För denna mer specifika testomgång tittade ingenjörer på hur Spectre presterade på platser där Rolls-Royces rika kundkrets samlas, som Santa Island i Kina, Dubai, Kaliforniens Napa Valley och London.

På dessa platser studerade ingenjörer allt från prestandan hos den 577-hk dubbelmotoriga fyrhjulsdrivna drivlinan vid motorvägshastigheter till fyrhjulsstyrningens användbarhet i stadskärnor. Den exakta mängden bakaxelstyrning slogs in efter resor till Londons Mayfair, Kensington och Chelsea stadsdelar.

Andra aspekter av livsstilsanalysen inkluderade att se om det var möjligt att hålla ett telefonsamtal i Spectre bredvid en väntande helikopter, kontrollera wifi-mottagningen bredvid specifika skyskrapor och se till att långa klädväskor för högtidlig kvällskläder kunde rymmas.

Rolls-Royce Spectre-testning

Rolls-Royce Spectre-testning

Efter att ha testat Spectres motorstyrda dörrar på en brant backe – avsedda att replikera delar av Los Angeles – lade ingenjörer till gyroskopiska och g-kraftsensorer för att säkerställa att dörrarna öppnades och stängdes ordentligt även när de parkerade i en sluttning.

Genomförandet av tester hjälper till att röja vägen för kundleveranser. Prissättning har inte släppts, men Rolls-Royce har sagt att prislappen kommer att återspegla Spectres positionering mellan Cullinan SUV och Phantom flaggskeppssedan. Cullinan börjar på cirka $325 000 medan Phantom börjar på cirka $465 000.

Se även  McLaren 720S efterträdare, Ferrari 499P: Dagens bilnyheter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button