Nyheter

Rolls-Royce gjorde en rosa Ghost

Rolls-Royce är villig att skämma bort alla kunders nycker med tillräckligt med pengar. Det inkluderar att måla en Ghost sedan i en avgjort icke-standardfärg.

Biltillverkaren presenterade nyligen ett rosa spöke för en internetpersonlighet, främst känd av hennes Instagram-handtag @ChampagneRose. Bilen är färdig i en skräddarsydd nyans av rosa, lämpligen kallad Champagne Rose, och utvecklades speciellt för köparen. Den kommer att vara reserverad för hennes exklusiva användning, enligt en Rolls-Royce.

Bilens skapelse visar hur mycket tid Rolls är villig att ägna åt skräddarsydda byggförfrågningar. Kunden tillbringade fyra dagar med att prova Rolls fordonssortiment och komponerade sedan en ”moodboard” av hundratals färgprover som skickades till Rolls skräddarsydda avdelning. Det minskade så småningom till 30 färgprover, från vilka den slutliga färgen valdes.

Exteriören matchas av rosa läderklädsel, som tog sex månader att utveckla, inklusive tester för att säkerställa att den rosa nyansen inte bleknar i solen. Interiören har även rosa ullmattor och pianosvarta detaljer.

Rolls-Royce Ghost i Champagne Rose

Avdelaren mellan baksätena har ett målat rosmotiv som krävde flera dagars prototypframställning, medan den slutliga designen krävde 14 timmar att slutföra, enligt Rolls. Rosen upprepas på Ghosts inbyggda picknickbord, som vart och ett kräver 5 500 individuella stygn och över 30 timmars arbete. Slutligen införlivades rosdesignen i Starlight Headliner, som har 1 132 fiberoptiska belysningselement som simulerar en natthimmel.

Det här är inte det första rosa spöket. 2013 målade Rolls en tidigare generations Ghost rosa som en del av ett program för att främja stöd för bröstcancervård. 2017 beställde bilsamlaren Michael Fux också en Rolls-Royce Dawn i sin signaturfuchsia.

Se även  Rowan Atkinsons Lancia HF Integrale Evo II från 1993 går på auktion

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button