Nyheter

Rolls-Royce EV recension, test av luftlösa däck, GM batterismart, Rivian produktion: Dagens bilnyheter

GM håller ett öga på elbilsbatterier, Michelin luftlösa däck testas i skåpbilar. Rivian gör framsteg i sin produktionsramp. Och vi kör Rolls-Royces första elbil och gräver i dess tekniska bakgrund. Detta och mer, här på Biltips Reports.

Rolls-Royce åtog sig att vara helt elektrisk år 2030 för ett par år sedan, men det börjar den resan senare i år med första leveranser av sin första elbil någonsin. Bakgrunden till hur Rolls-Royce Spectre EV tog form är intressant i sig, även om du också vill läsa denna Rolls-Royce Spectre första körning.

General Motors har förvärvat ett företag som tillverkar programvara som hjälper till att identifiera problem med elbilsbatterier, inklusive termiska runaway-händelser och andra batterifel. Företagets lösningar är särskilt attraktiva, förklarar GM, eftersom de inte kräver ytterligare hårdvara eller sensorer.

Airless däckteknik har länge setts som en nyckelteknologi för elektriska och autonoma fordon. Nu kommer Frankrikes postväsende att testa Michelins Uptis luftlösa däck i skåpbilar, i vad som kan bli en viktig bevispunkt i verkligheten.

Och Rivian gjorde framsteg med att öka produktionen av elbilar under årets andra kvartal, enligt resultat som släpptes av företaget tidigare i veckan. Det säger att siffrorna ”förblir i linje med företagets förväntningar” när R1T-pickuper, R1S-SUV:ar och EDV-bilar rullar ut från sin monteringsfabrik i Illinois.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Se även  Lucid Air Luggage Test: Hur mycket bagageutrymme (och frunk)?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button