Luxury car

Rolls-Royce Black Badge Cullinan ’Blue Shadow’ grenslar jorden och rymden

Rolls-Royce har en annan specialutgåva för stjärnskådande typer som kanske inte har schemat för att stanna uppe hela natten och titta på stjärna. Kallas Rolls-Royce Black Badge Cullinan ”Blue Shadow” Private Collection, dess design hedrar det nebulösa området där jordens atmosfär slutar och den så kallade ”yttre rymden” börjar. Eftersom kanterna på vårt planetariska terrarium smälter in i rymden, finns det ingen användbar målarbokliknande gräns. International Aeronautics Federation använder en godtycklig höjd som kallas Karman-linjen, som den ungerske ingenjören och fysikern Theodore von Karman beslutade skulle vara 100 kilometer över jorden eftersom det var där de sista spåren av aerodynamisk lyftning försvann och gav plats för ”astronautik”. Cullinan Blue Shadow är en duk för konstnärlig representation av Karmanlinjen och det som ligger bortom.

Den djupblå exteriörfärgen betecknar atmosfärens övre skikt där rymdens svärta genomsyrar det blå på vår daghimmel. Kontrasterande satinsmycken i den främre fascian antyder kiseldioxid- och aluminiumoxid-vitkalkning som appliceras på de termiska skyddsplattorna på farkoster som NASA:s rymdfärja. The Spirit of Ecstasy producerades i 3D-printad titan belagd i en blåtonad lack, basen inskriven med ”Blue Shadow Private Collection.” Cullinans 22-tumshjul är också klädda i ett lacklager för mörk translucens.

Inuti har starlight headlinern dekorerats med en broderad måne som består av fem färger, varje färg har sytts in med en annan teknik och struktur. Headliners 799 vita lysdioder och 384 blå lysdioder skapar ett fält av stjärnor för Luna, Rolls-Royce ingenjörer justerar den blinkande effekten i lysdioderna ”för en ännu mer förtrollande glöd.” Den målade instrumentpanelen och dörrkorten övergår från svart upp högt till mörkt och sedan ljusblått under. Sex lager av färger kombinerar fem blå med en svart, vilket ger en annan typ av glimt tack vare blå och klara glaspartiklar i klarlacken. Private Collection-klockan kommer med blåanodiserade detaljer och en graverad ”Blue Shadow”.

Se även  Kia EV9-design, 2,5 miljarder dollar för elbilsladdning, vikt och elbilssäkerhet: Dagens bilnyheter

Konstverket som skapas i sätena är det första för Rolls-Royce. Varje säte har perforerats mer än 75 000 gånger i ett mönster som representerar jorden sett från rymden. Den uppfattningen matchar den på Piano Black picknickborden i framsätets ryggstöd, borden med inskriptionen ”Den blå skuggan inträffar vid de yttre ytterligheterna av vår värld, ger ett extraordinärt perspektiv och förmågan att röra vid stjärnorna” under ett glasglimt Avsluta.

Du kanske har en bättre chans att närma dig Karman-linjen än Black Badge Cullinan Blue Shadow. Rolls-Royce producerar 62 av dem, en för varje mil mellan jorden och linjen, och alla säljs.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button