Nyheter

Rolls-Royce Black Badge Cullinan Blue Shadow får himmelstema

Rolls-Royce bygger en Cullinan i begränsad upplaga med ett flygtema, och den heter Blue Shadow.

Enligt biltillverkaren var Rolls-Royce Black Badge Cullinan Blue Shadow inspirerad av Kármán Line, en teoretisk gräns 62 miles över jordens yta och av många anses vara där atmosfären slutar och rymden börjar. Uppkallad efter fysikern Theodore von Kármán, är linjen inte allmänt erkänd som kanten av rymden, men har behandlats som sådan av olika byråer som är involverade i rymdfärd.

På Kármánlinjens höjd bleknar den blå himlen i jordens atmosfär in i rymdens svärta, vilket återspeglas i Blue Shadows färgpalett. Färgen är en skräddarsydd nyans som kallas ”Stardust Blue”, medan gallret och främre stötfångaren är svärtade, med en satinfinish avsedd att påminna om de termiska plattorna på rymdfärjans värmesköld.

I en annan rymdskeppsinspirerad touch är Spirit of Ecstasy-huvprydnaden 3D-utskriven av titan – ett material som används inom flygindustrin. Den får också en blåtonad lackfinish, medan hjulen är klara i genomskinlig lack.

Rolls-Royce Black Badge Cullinan Blue Shadow

För att fortsätta med temat har instrumentbrädan och dörrpanelerna en målad blekningseffekt som börjar som ljusblå längst ner och gradvis mörknar mot toppen. Denna effekt skapas med sex lager färg, inklusive fem nyanser av blått och en nyans av svart, enligt Rolls. Den är toppad med en klarlack som innehåller blå och klara glaspartiklar.

Varje säte har läderklädsel med över 75 000 perforeringar som tillsammans skapar en bild av jorden sett från rymden. Mindre perforeringar (0,8 millimeter i diameter) representerar land, större perforeringar (1,2 mm) representerar havet och tomt utrymme representerar molnen.

The Blue Shadow får också en egen version av Rolls-Royces Starlight Headliner. Istället för bara stjärnor innehåller den också en broderad bild av månen. Den är gjord av 250 000 separata stygn och tar två dagar att göra. Det är utöver installationen av de 1 183 ”stjärniga” belysningselementen som lyser genom takbeklädnaden.

Varje Blue Shadow kommer också med ett matchande bagageset och en 1:8-modell av SUV:n, komplett med arbetsbelysning, öppnings- och stängningsdörrar och till och med upplysta sparkplattor.

Rolls-Royce Black Badge Cullinan Blue Shadow

Rolls-Royce Black Badge Cullinan Blue Shadow

Rolls-Royce kommer att bygga bara 62 exemplar av Blue Shadow, en för varje mil från jordens yta till Kármán-linjen. Alla har blivit tilltalade.

Prisinformation har inte offentliggjorts.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button