Nyheter

Robust Ineos Grenadier prissatt från $71 500 i USA

Offroad-fans i USA kommer snart att ha ett alternativ till robusta stadsjeepar som Ford Bronco, Jeep Wrangler, Land Rover Defender och Mercedes-Benz G-Class i form av Ineos Grenadier, den första produkten från den nypräglade bilarm av brittiska kemijätten Ineos.

Ineos Automotive tillkännagav förra veckan amerikanska priser för Grenadier och bekräftade ett startdatum 31 maj för bokningsprocessen via företagets hemsida. De första kundleveranserna här är planerade till slutet av 2023, vilket innebär att Grenadier bör anlända som en 2024-modell. Beställningar kommer att slutföras med återförsäljare som Ineos kommer att tillkännage runt augusti.

Grenadier kommer att erbjudas i USA i tre kvaliteter, med priser satta till $71 500 för ett basbetyg och $79 190 för Trialmaster och Fieldmaster betyg. Ineos sa att de dyrare kvaliteterna är förkonfigurerade för att passa professionella terrängförare i fallet med Trialmaster och mer enstaka terrängåkare i fallet med Fieldmaster.

Namnen Trialmaster och Fieldmaster kommer från modemärket Belstaff, som också ägs av kemiföretaget Ineos, och som är känt för sin robusta klädlinje, inklusive vattentåliga vaxade bomullsjackor. När det gäller Trialmaster inkluderar Ineos funktioner som elektroniskt aktiverade främre och bakre differentialspärrar, ett förhöjt luftintag, ett extrabatteri och BFGoodrich All-Terrain T/A KO2-däck. Fieldmastern har liknande uppgraderingar i kombination med komfortfunktioner som läderklädsel, heltäckningsmattor och uppvärmda framsäten.

Ineos Grenadier

Ineos Grenadier

Ineos Grenadier

Det finns bara en kaross för närvarande, en femdörrars SUV, även om Ineos för närvarande testar prototyper för en Grenadier pickup och har bekräftat planerna på att starta produktionen av en elektrisk 4×4 mindre än Grenadier 2026.

Den enda drivlinan för Grenadier är en 3,0-liters turbo-6. Motorn kommer från BMW och är i Grenadier kopplad till en 8-växlad automat och ett fyrhjulsdrivet system med en 2-växlad växellåda. Slutliga specifikationer för den amerikanska marknaden kommer att tillkännages vid ett senare tillfälle, men på andra marknader är motorn klassad till 281 hk i Grenadier.

Se även  1970/71 Honda Z600 surrar in i Jay Lenos garage

Grenadieren är baserad på en plattform med kropp-på-ram med solida balkaxlar, Panhard-stavar fram och bak och progressiva spiralfjädrar. För att minska vikten är kroppen gjord av en blandning av aluminium, höghållfasta stål och även vissa kompositer. För att hjälpa till med utvecklingen samarbetade Ineos med österrikiska Magna Steyr, samma företag som hjälpte Mercedes-Benz att utveckla G-klassen och som fortfarande bygger den ikoniska suven än i dag.

Tillverkningen av Grenadier, som startade i mitten av 2022 för andra marknader, hanteras vid en före detta Mercedes-fabrik i Hambach, Frankrike.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button