Electric car

Robert Downey Jrs ”Downey’s Dream Cars” förvandlar klassiker till elbilar

Hollywoodskådespelaren Robert Downey Jr. älskar bilar, särskilt klassiska amerikanska muskler. Men i ett försök att komma bort från att förlita sig på fossila bränslen förvandlar han några av bilarna i sin samling till hybrider och elfordon.

Han kommer snart att presentera allt i den nya serien ”Downey’s Dream Cars”, som kommer att lanseras på streamingtjänsten HBO Max.

En trailer för serien har släppts och innehåller bilar som en C2-generations Chevrolet Corvette, en Volkswagen Microbus och en första generationens Chevrolet Camaro cabriolet, bland annat.

Trailern innehåller också besättningen från The Electrified Garage, ett företag känt för att utföra elkonverteringar på klassiska bilar, och vars delägare, Rich Benoit, driver den populära YouTube-kanalen Rich Rebuilds. En av Benoits många tidigare byggen är en Tesla-driven Plymouth Satellite från 1970.

Av trailern att döma kommer ”Downey’s Dream Cars” inte nödvändigtvis att fokusera på de tekniska aspekterna av att elektrifiera klassiska bilar, utan den komedi och dramatik som ofta omger sådana byggen. Ändå vill Downey Jr också lyfta fram hur sådana ombyggnader faktiskt inte förstör klassiska bilar utan kan göra dem snabbare och roligare att köra.

”Mitt mål är att visa att det är möjligt att behålla integriteten hos klassiska bilar samtidigt som man utnyttjar ny teknik och innovation för att göra dem mer miljövänliga”, sa han i ett uttalande.

Serien debuterar med två avsnitt den 22 juni, med två nya avsnitt som debuterar varje torsdag därefter, vilket leder fram till de två sista avsnitten den 6 juli.

Se även  California station kan ladda upp till 40 elmotorbussar

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button