Luxury car

RM Sotheby’s auktionerar ut Steve McQueen-ägd 1967 Ferrari 275 GTB/4

Monterey Car Week är långt framme, men auktionshuset RM Sotheby’s har redan publicerat detaljer om några av klassikerna som kommer att korsa kvarteret under evenemanget. En av huvudattraktionerna är en Ferrari 275 GTB/4 från 1967 som köptes ny av skådespelaren Steve McQueen.

Tilldelad chassinummer 10621, den Scaglietti-kroppskupé levererades ny till McQueen hos en återförsäljare i Hollywood. Han ägde den i över fyra år, enligt RM Sotheby’s, och entusiastsajter som specialiserar sig på att spåra vintage Ferrari-modeller tyder på att den gick igenom många ägare och målade färger under de efterföljande decennierna. Den var enligt uppgift målad i en nyans av rött som heter Chianti och utrustad med en uppsättning Borrani-trådhjul under McQueens ägande, målad om i klarrött i början av 1970-talet och lagrad i flera år efter en kollision bakifrån. Sajten tillägger att den gjordes om till en Spyder och målades gul på 1980-talet och fick ett lager silverfärg på 2000-talet.

Många av modifieringarna utfördes innan äldre exoter sköt i höjden i värde. När priserna började stiga skickades 275:an till Ferraris Classiche-avdelning för en grundrestaurering avsedd att återställa den till sitt ursprungliga skick. RM konstaterar att det krävdes ungefär tre års arbete för att få den här bilen att se ut som den gjorde när McQueen tog emot leveransen. Den fick tillbaka sitt tak och den är återigen färdig i sin ursprungliga röda nyans. Coupén har sedan dess visats i Ferraris officiella museum och vid prestigefyllda evenemang som Villa d’Este Concours d’Elegance.

Om du tror att nästa stopp borde vara ditt garage, planera att resa till Monterey, Kalifornien, den 18 augusti 2023, och glöm inte att ta med ditt checkhäfte. RM uppskattar att 275 GTB/4 kommer att säljas för någonstans mellan $5 miljoner och $7 miljoner exklusive auktionsrelaterade avgifter. Om det är för mycket kommer många andra högprofilerade klassiker att passera auktionsblocket under försäljningen, och några är mycket billigare. Den ena är en Scaglietti-kropp 1972 Ferrari 365 GTB/4 (den 49:e av 121 byggda exemplar) som fick en fullständig restaurering 2000. Den förväntas byta händer för $2,8 miljoner till $3,2 miljoner. Eller, vad sägs om en restaurerad 1955 Lancia Aurelia B20S GT Coupe Series 4? Den kan säljas för upp till 250 000 dollar.

Se även  Ferrari återvänder till uthållighetsracing på toppnivå denna månad efter 50 år

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button