Luxury car

Rivian R2 retad, Tank Turn hyllad

Rivian gav på fredag ​​den första tease av sin R2, en mindre uppföljning av biltillverkarens R1T elektriska pickup och R1S elektriska SUV som kommer 2026.

VD:n RJ Scaringe och designchefen Jeff Hammoud visade en lermodell av R2:an under ett lakan under en Instagram frågestund med Scaringe. Innehåll från Frågor och Svar lades upp på Instagram Stories, som försvinner efter 24 timmar om inte innehållet omformas någon annanstans. Vi tog en skärmdump om det inte skulle hända.

Den täckta lermodellen har samma boxiga profil som R1S SUV, men den verkar vara lite mindre. Det stämmer överens med tidigare rapporter, som indikerar en mindre modell som bär över R1S-stylingen, men i ett mindre paket närmare den nuvarande Jeep Grand Cherokee i storlek.

2022 Rivian R1S

2022 Rivian R1S

R2 förväntas vara en modell med högre volym med ett lägre baspris än R1-modellerna, som för närvarande börjar på $79 000 och $84 000 (före destination) för R1T respektive R1S. Scaringe sa tidigare i år att Rivian förenklar montering och inköp av komponenter för R2, vilket borde hjälpa till att hålla kostnaderna nere. Rivian planerade ursprungligen att lansera R2 2025, men förra året meddelade man att lanseringen kommer att skjutas upp till 2026.

R2 förväntas byggas på Rivians nya Georgia-fabrik för att komplettera dess nuvarande Illinois-fabrik, som är en ombyggd anläggning som tidigare använts av Mitsubishi. Beläget öster om Atlanta, skulle fabriken i Georgia på 5 miljarder dollar börja byggas i år, med de första fordonen som rullade av produktionslinjer 2024, men det är oklart om förlusten av skattelättnader från delstatsregeringen kommer att påverka den tidslinjen.

Se även  2023 Jeep Grand Wagoneer L First Drive Review: Större, starkare, sparsammare

Rivian har också indikerat planer på mindre elbilar riktade mot Kina och Europa, men det är oklart om det syftar på R2 eller andra framtida modeller. Rivian 2021 varumärkesskyddade flera namn, vilket ger den kontroll över R1S till R5S och R1T till R5T.

Rivian R1T förproduktion

Rivian R1T förproduktion

I samma frågor och svar tog Scaringe också upp bristen på Tank Turn-funktionen i nuvarande produktion av Rivian-fordon. Rivian visade först funktionen, som gör att en fyrmotorig R1T eller R1S kan snurra på plats som en tank, 2019. En patentansökan för ett till synes relaterat ”K-turn mode” dök upp 2021. Men Tank Turn-funktionen har nu har lagts på hyllan, bekräftade Scaringe, eftersom det inte passar med Rivians etos.

”Under det senaste och ett halvt året har vi kommit fram till uppfattningen att det är en funktion som, även om vi kan göra det, är så lätt att missbruka och så svårt att se till att vi inte river upp stigar och verkligen gör saker som är i motsats till vad vi står för som företag”, sa Scaringe.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button