Electric car

Rivian R2 debuterar 2024 och siktar på $40 000

Rivian R2-programmet är tre år bort från produktion, men det börjar redan hamna i fokus.

På torsdagen pratade Rivian finanschef Claire McDonough med Emmanuel Rosner från Deutsche Bank på en bilindustrikonferens om R2:ans pris och avslöjande tidslinje.

McDonough sa att R2 kommer att avslöjas i början av 2024. Chefen har tillbringat tid i designstudion med teamet och utvärderat lermodellerna. Rivian vd RJ Scaringe och designchefen Jeff Hammond retade R2-lermodellen, som låg under ett lakan, under en Instagram-fråga och svarsession i maj.

Trots att den är täckt är det tydligt att lermodellen representerar en R2S SUV eftersom den har en boxig profil som R1S SUV, även om den är betydligt mindre. R2S förväntas vara ungefär lika stor som Jeep Grand Cherokee. Rivian har inte visat några andra karossstilar för R2, även om den har varumärkesskyddat R2T-namnet, vilket också indikerar en möjlig pickup.

Rivian siktar på en bredare marknad med R2 för att dra större volymer. McDonough sa att priset kommer att sträcka sig över $40 000-$60 000. R1S börjar från cirka $78 000.

CFO noterade att företaget kommer att sträva efter att förfina kostnadsbasen från tillverkning till leveranskedja för R2. Biltillverkaren kommer att börja i en annan position när han tecknar kontrakt med leverantörer än den gjorde som en startup utan produkt för R1 2018.

Ursprungligen planerade Rivian att R2-plattformen skulle komma i produktion 2025, men 2022 sa företaget att den mindre, billigare modellen försenades ett år till 2026. 2019 sa Scaringe att biltillverkaren planerade att ha sex modeller i sortimentet till 2025 .

R2 kommer att byggas vid Rivians nya fordonsfabrik som byggs nära Atlanta, Georgia. Rivian förlorade några skattelättnader i samband med anläggningen som skulle ha gjort det möjligt för den att slippa betala fastighetsskatt. Anläggningen i Georgia förväntas ha en årlig kapacitet på upp till 400 000 fordon.

Se även  1970 Plymouth 'Cuda 440 Rapid Transit såldes för 2,2 miljoner dollar på auktion

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button