Electric car

Rivian R2-avslöjande som kommer 2024, kan kosta cirka $40 000

Rivian R2 är fortfarande tre år bort, men vi kommer att få se den mycket tidigare än så.

På torsdagen pratade Rivian finanschef Claire McDonough om Rivian R2:s prissättning och tidslinje med Emmanuel Rosner från Deutsche Bank.

McDonough avslöjade att R2 kommer att avslöjas i början av 2024. Designpengarna i lera finns i designstudion och chefen har tillbringat tid med dem tillsammans med designteamet. ”Vi är otroligt glada över produkternas differentiering,” sa McDonough.

I maj visade VD RJ Scaringe och designchefen Jeff Hammond R2-lermodellen täckt under ett lakan under en frågestund på Instagram. Trots att den var täckt var det tydligt att designen är den för en boxig SUV med en krympt R1S SUV-profil. R2 förväntas vara ungefär lika stor som Jeep Grand Cherokee.

McDonough sa till Rosner att R2:s målprisspektrum är $40 000 till $60 000 eftersom biltillverkaren siktar på den bredare marknaden. Kostnadsbasen för försörjningskedjan kommer att spela en viktig faktor eftersom biltillverkaren har en bättre position att förhandla kontrakt än den var 2018, innan den hade R1T-ellastbilen i produktion.

Rivian bygger en ny fabrik i Georgia för att tillverka R2. Produktionen var initialt inställd på att börja 2024, men 2022 sa biltillverkaren att R2 är försenad till 2026. Även om ingen anledning angavs, hade företagets återstående kassa minskat från 15,4 miljarder dollar till 13,8 miljarder dollar. Flytten kan vara ett försök att dra in vissa utgifter.

Georgia-fabriken sägs ha en årlig kapacitet på 400 000 fordon.

Se även  Hinder för reparation av elbilar kan öka försäkringspremierna

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button