Nyheter

Rivian gjorde framsteg med att öka produktionen av elbilar under andra kvartalet

Rivian byggde 13 992 fordon och levererade 12 640 fordon under andra kvartalet 2023, rapporterade biltillverkaren på måndagen.

Dessa nya siffror för andra kvartalet har ökat markant jämfört med de 9 395 tillverkade fordonen och 7 946 levererade under första kvartalet. Och de visar att Rivian inte ligger mycket längre efter på leveranser.

Ett pressmeddelande från Rivian sa att dessa siffror ”förblir i linje med företagets förväntningar”, och att Rivian är på väg att leverera 50 000 fordon i år, i linje med tidigare utgivna årliga riktlinjer.

Rivian EDV700

Siffrorna för Q2 inkluderar den elektriska pickupen R1T och den elektriska SUV:n R1S för detaljhandeln, tillsammans med EDV-sortimentet av elektriska leveransbilar, och delar inte upp produktions- och leveransvolymer efter modelllinje. Alla fordon tillverkas för närvarande i Normal, Illinois, och kommer att fortsätta att vara det tills en planerad andra fabrik i Georgia kommer online.

Både Rivian och Lucid minskade sina produktionsuppskattningar förra året. De två EV-hoppen har lärt sig samma läxa som Tesla gjorde med den långa uppgången av Model 3-produktionen, nämligen att det är svårt att tillverka bilar.

2023 Rivian R1S

2023 Rivian R1S

Vissa faktorer kan dock nu fungera till Rivians fördel. Starten av Rivians egna Enduro modulära motorenheter har sannolikt bidragit till att öka produktionssiffrorna. R1S och R1T förblir berättigade till $3 750 under det reviderade EV-skatteavdraget, och det kan också spela en roll för att hålla leveranssiffrorna uppe. Rivian förra året släppte de mest prisvärda versionerna av dessa lastbilar.

Lastbilstillverkaren har också bekräftat den 390 mil långa R1S Max Pack för höstleveranser. Men som vd RJ Scaringe nyligen förklarade, kommer vi inte att se terrängknep som Tank Turn-läget som företaget retade för några år sedan.

Se även  Czinger 21C får en V Max-variant med ny kaross för toppfart

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button