Nyheter

Rivian förvärvar A Better Routeplanner

Rivian tillkännagav på onsdagen sitt förvärv av svenska kartföretaget Iternio, utvecklaren av EV-appen A Better Routeplanner.

Appen, som gör det möjligt för elbilsförare att planera rutter med laddningsstopp, kommer att bibehållas som en fristående funktion för förare av alla elbilar, men dess kärnfunktioner kommer att integreras med Rivians fordonsbaserade navigationssystem och mobilapp, enligt en företagspress släpp.

2023 Rivian R1S

”A Better Routeplanner leder vägen inom EV-resaplanering och är en viktig plattform för EV-adoption,” sa Rivian VD RJ Scaringe i ett uttalande, ”det är därför det är så viktigt för oss att hålla plattformen öppen för alla.”

Rivianska förare kommer dock snart att ha A Better Routeplanners funktioner inbyggda. En kommande programvaruversion kommer att lägga till möjligheten att planera resor baserat på laddningsnätverk och räckvidd vid ankomst, heter det i releasen. Förare kommer också att kunna använda Rivian-appen för att planera en resa hemifrån och skicka informationen till bilens navigationssystem.

2022 Rivian R1S

2022 Rivian R1S

Dessa funktioner kan läggas till befintliga fordon över luften, och kommer sannolikt att vara tillgängliga från början i Rivian R2, den mindre, billigare modellen som kommer att fungera som uppföljaren till Rivian R1T pickup och R1S SUV. Rivian CFO Claire McDonough bekräftade denna vecka att R2 kommer att avslöjas 2024 och kommer att sikta på ett prisintervall på $40 000-$60 000 då biltillverkaren strävar efter att bredda marknaden.

Rivian bekräftade denna vecka också planerna på att anta Teslas laddport, även känd som North American Charging Standard (NACS). Biltillverkaren bekräftade inte när den planerar att börja bygga fordon med Tesla-kontakten, eller om den kommer att överge Combined Charging Standard (CCS)-porten, men sa att åtkomst till Tesla Supercharger-nätverket skulle kunna ske (sannolikt med adaptrar) så snart som våren 2024. Nu ser det ut som att Rivian-förare kommer att ha lättare att hitta dessa Supercharger-sajter.

Se även  2024 Kia ​​EV9, 2024 Mercedes-Benz EQG, GMA T.50: The Week In Reverse

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button