Nyheter

Rimac redo att starta energilagringsverksamhet

Rimac Technology, ett systerbolag till hyperbilsföretaget Bugatti Rimac, och en växande leverantör av elfordonsteknologi till stora biltillverkare, är redo att expandera till den batteribaserade energilagringsverksamheten.

Rimac Technology tillkännagav på torsdagen den nya divisionen Rimac Energy, som leds av Wasim Sarwar och har till uppgift att utveckla och tillverka energilagringssystem, främst för storskaliga applikationer som de som används av allmännyttiga och andra industriföretag.

Företaget tittar också på lösningar för laddningsstationer för elbilar, där batterier kan komplettera nätet under maximal användning, så kallad batteribuffrad laddning.

Hemlagringslösningar, liknande Teslas Powerwall, nämndes inte.

Rimac Energy kommer att kunna utnyttja EV-batteriteknologin från Rimac Technology för att utveckla energilagringssystem med några imponerande specifikationer. Enligt företaget minskar dess batteridesign effektivitetsförluster med upp till 50 % samtidigt som den minskar den fysiska storleken med upp till 40 % jämfört med för närvarande tillgängliga rivaliserande system. Rimac Energy hävdar också förbättrad livslängd och konkurrenskraftiga material- och installationskostnader.

Mer information om energilagringssystemen kommer att tillkännages senare i år. Rimac Energy kommer också att börja testa sina första pilotsystem med kunder i år. Högvolymproduktion (10 gwh årligen) förväntas starta 2025, på huvudcampus för moderbolaget Rimac Group, beläget nära Zagreb, Kroatien.

”Det finns ett akut behov av infrastruktur för ren energi för att stödja integrationen av förnybara energikällor i nätet genom att tillhandahålla lagrings- och balanseringsmöjligheter,” sa Mate Rimac, VD för Rimac Group, i ett uttalande. ”Med tanke på vårt försprång inom elbilsteknik och engagemang för hållbarhet, den här vägen känns som en sömlös utveckling för oss.”

Se även  2023 Bentley Bentayga EWB tänjer på gränserna för lyx

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button