Luxury car

Rimac Nevera slår till Nürburgring

Rimac Nevera på 1 914 hk har setts varva på Nürburgring, även om föraren inte verkade pressa den elektriska hyperbilen till dess gränser, vilket innebär att tillkännagivandet av ett officiellt varvrekord troligen inte är nära förestående.

Det är möjligt att Rimac helt enkelt samlade in data för det autonoma körsystem som det utvecklar för att hantera populära racerbanor runt om i världen. Tanken är att ge de mycket modiga upplevelsen av ett hett varv som körs av en professionell förare.

Det är också möjligt att teamet har börjat förbereda ett försök till en officiell ringtid. Rimac i april satte 23 rekord med Nevera i acceleration och bromsning, och sa att den har siktet inställt på att sätta ännu fler rekord under hela året.

Rekorden (för ett produktionsfordon) som den redan har hävdat inkluderar en 0-60 mph-tid på bara 1,74 sekunder, en kvartsmilstid på 8,25 sekunder, en stående miltid på 20,59 sekunder och en 0-100-0 kmh. tid på 3,99 sekunder.

Att cirkla en racerbana är dock en helt annan utmaning, och en som vanligtvis inte lämpar sig för tunga elfordon. Rimac har dock ansträngt sig för att säkerställa att Nevera klarar sig själv på en bana, trots att bilen väger 5 070 pund.

Rekordvarvtiden på Nürburgring när det gäller elbilar är 7:33.35 som sattes av Porsche med en Taycan Turbo S i augusti förra året. Rekordet för ett produktionsfordon av vilken typ som helst går till Mercedes-Benz AMG One, som klarade en tid på 6:35.183 i november förra året.

Leveranserna av Nevera startade i augusti förra året, med den första till 2016 års Formel 1-världsmästare Nico Rosberg. Bara 150 exemplar är avsedda att byggas, och till skillnad från många exklusiva hyperbilar har Rimac fortfarande byggplatser tillgängliga. Priset för en är 2 miljoner euro (ungefär 2,15 miljoner dollar).

Se även  EPA slår ner på företag som säljer eftermarknadsdiesel "bekämpningsanordningar" med böter i miljoner

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button