Nyheter

Ricciardo ersätter de Vries på AlphaTauri för resten av 2023 F1-säsong

Daniel Ricciardo kommer att köra för AlphaTauri under resten av Formel 1-världsmästerskapet 2023, meddelade teamet på tisdagen.

Han kommer att ersätta nuvarande föraren Nyck De Vries, en lovande rookie som inte har lyckats göra framsteg den här säsongen.

Ricciardo är en flerfaldig tävlingsvinnare och körde tidigare för Red Bull Racings matarteam när det fortfarande var Toro Rosso. Han körde också för Red Bull, där han för närvarande är en reservkörning. Ricciardo anses vara ”utlånad” till AlphaTauri från Red Bull.

Tillkännagivandet kom bara timmar efter att Ricciardo kört nuvarande Red Bull RB19 i ett Pirelli-däcktest på Silverstone. Han kommer att gå med AlphaTauri för nästa lopp på kalendern, Ungerns Grand Prix, tillsammans med Yuki Tsunoda.

Nyck de Vries – Fotokredit: Getty Images

Ricciardo körde för Toro Rosso 2012 och 2013 innan han befordrades till Red Bull för säsongen 2014. Han gjorde sju vinster med Red Bull innan han flyttade till Renault (numera Alpine) för säsongen 2019. Han tillbringade två säsonger i det franska laget innan han flyttade till McLaren för säsongen 2021.

Medan han gjorde en åttonde seger med McLaren, kämpade Ricciardo med laget. Hans kontrakt sades upp ett år i förtid, vilket lämnade honom utan en tävlingsplats i slutet av säsongen 2022. Utan andra alternativ återvände Ricciardo till Red Bull som reservförare, medan McLaren värvade Oscar Piastri som hans ersättare.

Den holländska föraren De Vries är en Formel E-mästare och lyckades ta en nionde plats i sitt första F1-framträdande, en engångskörning för Williams 2022. Han ersätts efter bara 10 tävlingar, utan att ha tagit några poäng. AlphaTauri ligger för närvarande i botten av Constructors’ Championship, med bara två poäng av Tsunoda.

Se även  2024 Ford Ranger debuterar för $34,160, Ranger Raptor kostar $56,960

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button