Nyheter

Reeves Callaway, grundare av Callaway Cars, död vid 76 års ålder

Ely Reeves Callaway III (känd som Reeves), grundare av Corvette-tunern Callway Cars, dog på tisdagen i sitt hem i Kalifornien efter att ha skadats i ett fall. Han var 76.

Son till Callaway Golfs grundare Reeves Callaway Jr., och bror till utgivaren Nicholas Callaway, den yngre Reeves startade sitt företag 1977 i ett garage i Old Lyme, Connecticut, och utvecklade det till en produktiv byggare av prestandabilar och racerbilar.

Callaways första produkt var ett turbokit för BMW som snabbt fick en positiv recension av den legendariske biljournalisten Don Sherman i Car and Driver. Callaway, som tävlade i Formel Vee innan han startade sitt företag, gick vidare till mer utarbetade projekt.

Reeves Callaway

Medan Callaway Cars har erbjudit eftermarknadsdelar för flera märken, inklusive BMW, Alfa Romeo, Aston Martin, Land Rover och Mazda, är företaget främst förknippat med Chevrolet Corvette. År 1987 gav General Motors tunern sin officiella stämpel, vilket utsåg Callaway till en specialfordonstillverkare och tillät Callaway Corvettes att säljas genom Chevy-återförsäljare med B2K-fabrikskoden.

1989 byggde Callaway Cars SledgeHammer, en C4 Corvette som drivs av en dubbelturbo 5,7-liters V-8 som producerade 880 hk och 774 lb-ft vridmoment – ​​otroliga siffror på 1980-talet. John Lingenfelter körde den till en topphastighet på 254,76 mph på den 7,5 mil långa testbanan för Transportation Research Center i East Liberty, Ohio.

Reeves Callaway

Reeves Callaway

Callaway Cars har fortsatt att trimma Corvettes och till och med lanserat en C7 Corvette skjutbroms som kallas AeroWagon. En europeisk del av företaget, Callaway Competition, grundades 1994 och har tävlat dem internationellt. Tyskland-baserade Callaway Competition godkändes också av GM att bygga racingversioner av C6 och C7 Corvettes för GT3-klassen, tillsammans med fabriksprogrammet Corvette Racing.

Se även  Maharajas Duesenberg utsågs till Best of Show vid 2023 Villa d'Este Concorso

”Tack vare Reeves visionära entreprenörsanda kommer Callaway Cars att fortsätta att förnya sig och växa under 2000-talet”, sa hans son Peter Reeves Callaway, företagets nuvarande president, i ett uttalande som publicerats på sociala medier för att hedra sin far.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button